«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Με λαμπρότητα αλλά και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε η πάνδημος υποδοχή της μυριπνόου Τιμίας Δεξιάς Χειρός του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης στον Ι. Ενοριακό Ναό της Αγίας Τριάδος Αγρινίου


Από: Γραφείο Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης 
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Με λαμπρότητα  αλλά και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε  το απόγευμα  της Δευτέρας  29ης Μαΐου  2023,  η πάνδημος  υποδοχή  της μυριπνόου Τιμίας  Δεξιάς Χειρός του  Αγίου Νεκταρίου  εις τον  Ιερό  Ενοριακό Ναό της Αγίας Τριάδος Αγρινίου.
Το Ιερό  Λείψανο μετέφερε  από την Ι. Μονή του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης  εις την περιώνυμο  πόλη του Αγρινίου, τη Σεπτή Εντολή του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. ΕΦΡΑΙΜ, ο Πανοσ. Αρχμ. π. Χριστοφόρος Καραβίας Αρχιερατικός Επίτροπος Κρανιδίου. 
Την Δεξιά Χείρα του Θαυματουργού Αγίου Νεκταρίου  υποδέχθηκε  με συγκίνηση  ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας  Κ. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ.
Ο π. Χριστοφόρος  προσφώνησε καταλλήλως ενώ ο Σεβασμιώτατος άγιος Αιτωλίας και Ακαρνανίας  ευχαρίστησε τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. ΕΦΡΑΙΜ  δια αυτήν την μέγιστη ευλογία. 
Ακολούθως  εψάλλει  Δοξολογία  και Πανηγυρικός Εσπερινός  χοροστατούντος  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ, με την συμμετοχή  πλειάδος κληρικών  και εκατοντάδων πιστών.
Το Ιερό Λείψανο θα παραμείνει  εις την εορτάζουσα  Ενορία  της Αγίας Τριάδος πόλεως Αγρινίου,  μία εβδομάδα,  προς προσκύνηση και αγιασμό του εκείσε ευσεβούς  κλήρου και λαού της πολυπληθούς  και   ιστορικής  Ι. Μητροπόλεως  Αιτωλίας και Ακαρνανίας. 
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου