«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Σάββατο 13 Απριλίου 2024

«Υιοθεσία Πλοίου» - Μια δράση του Γυμνασίου Ύδρας που επισκέφτηκαν την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας

 

Από: gimnasio.hydras
Στο πλαίσιο της φετινής δράσης του σχολείου μας με τίτλο «Υιοθεσία Πλοίου» την Τρίτη 9.4.2024, την τελευταία διδακτική ώρα οι μαθητές/τριες μας επισκέφθηκαν την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας.
Τους μαθητές/τριες υποδέχτηκε ο αναπληρωτής Διευθυντής Σπουδών κ. Βασίλης Σταυρόπουλος, ο οποίος τους/τις ξενάγησε στους χώρους της Ακαδημίας, αναφέρθηκε στην ιστορία της, ενημέρωσε για τον τρόπο εισαγωγής σ’ αυτήν  και μίλησε αναλυτικά για τη  λειτουργία της καθώς και για τις παρεχόμενες σ΄ αυτήν σπουδές. 
Στη συνέχεια, οι μαθητές/τριες οδηγήθηκαν στην αίθουσα ηλεκτρονικών οργάνων της Ακαδημίας, όπου ο καθηγητής cpt Γιάννης Ασημακόπουλος τους επέδειξε τα όργανα παλαιάς τεχνολογίας που φυλάσσονται στον χώρο αυτό (γυροπυξίδες και ραντάρ παλαιού τύπου, ανεμόμετρο, δρομόμετρο, τιμόνια κ.α.) εξηγώντας παράλληλα τη λειτουργία του καθενός από αυτά. Στη συνέχεια, δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές/τριες μας να χρησιμοποιήσουν τους πρόσφατα τοποθετημένους για την εκπαίδευση των σπουδαστών/τριών της Ακαδημίας προσομοιωτές γέφυρας (simulator). Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με συζήτηση σχετικά με τη ναυτιλία και το ναυτικό επάγγελμα.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στον Διοικητή της ΑΕΝ Ύδρας, Αντιπλοίαρχο Λ.Σ., κ. Ευάγγελο Δανόπουλο καθώς και στον Διευθυντή Σπουδών, cpt Χρήστο Κοτζιά για την πρόθυμη ανταπόκρισή τους στο αίτημά μας για επίσκεψη στους χώρους της Ακαδημίας και την αγαστή συνεργασία τους στην οργάνωση της διδακτικής αυτής επίσκεψης. Ευχαριστούμε, ακόμα, τον Αναπληρωτή Διευθυντή Σπουδών κ. Βασίλη Σταυρόπουλο και τον καθηγητή cpt Γιάννη Ασημακόπουλο για την όμορφη ξενάγησή τους και τις πολύτιμες πληροφορίες που μοιράστηκαν με τους μαθητές/τριες μας καθώς, επίσης, και όλους τους καθηγητές/τριες και σπουδαστές/τριες της Ακαδημίας για τη φιλόξενη διάθεσή τους κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου