«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Με μια μαγευτική μουσική βραδιά ξεκίνησε το 1ο Hydra World Music (HWM) στο Ιστορικό Αρχείο–Μουσείο Ύδρας

Με μια μαγευτική μουσική βραδιά στο δώμα 2017 του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας έγινε η έναρξη την Παρασκευή 25 Αυγούστου το 1ο Hydra World Music (HWM) της Ύδρας με φόντο το μοναδικό τοπίο του νησιού. To Μουσικό Φεστιβάλ διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Ύδρας και έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Κουντουριώτεια 2017». Το φεστιβάλ συγκεντρώνει ταλαντούχους μουσικούς, καλλιτέχνες της διεθνούς μουσικής σκηνής αλλά και  ιστορικές μουσικές παραδόσεις από όλο τον κόσμο.
Στην εναρκτήρια εκδήλωση οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες και μουσικοί Malanca και Haksten, Youssra και Momo Trio τραγούδησαν, έπαιξαν μουσική και σκόρπισαν το κέφι στους εκατοντάδες επισκέπτες που είχαν κατακλύσει την ταράτσα του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας. Κατα τη διαρκεια της εκδηλωσης δοθηκε πλουσιος μπουφες.

Λίγο πριν γίνει η έναρξη του φεστιβάλ ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης καλωσόρισε του καλλιτέχνες και τον κόσμο και τίμησε τον  ιδρυτή του HMW, Adriano Konialidis με την αναμνηστική πλακέτα των «Κουντουριώτειων 2017».
Την εναρκτήρια εκδήλωση του 1ου Hydra World Music (HWM), τίμησαν με την παρουσία τους η πρέσβειρα της Αργεντινής κ. Καρολίνα Πέρεζ Κόλμαν, ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης, ο Αντιδήμαρχος Ύδρας και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ι. Μπελεγρής, η Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας κ. Κ. Βούλγαρη-Μαραγκού, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Αντιπλοίαρχος ΛΣ κ. Ε. Δανόπουλος, η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας κ. Ν. Αδαμοπούλου, η Πρόεδρος των Ξενοδόχων Ύδρας κ. Μ. Πιερρουτσάκου-Κλαδάκη, φορείς του νησιού, φίλοι της Ύδρας, επιφανείς επισκέπτες και πλήθος κόσμου.Κατα
Έως και τις 27 Αυγούστου 2017 θα γίνουν ζωντανές παραστάσεις με μουσικές του κόσμου, σε διάφορα σημεία της Ύδρας. Ανάμεσα στους μουσικούς είναι ο διεθνούς φήμης Kilema (Duo) από τη Μαδαγασκάρη, ο τραγουδιστής των Señor Coconut Argenis Brito, η Αιγύπτια τραγουδίστρια, συνθέτης και ακορντεονίστρια Youssra El Hawary, η Βρετανίδα ερμηνεύτρια παραδοσιακών τραγουδιών Brooke Sharkey, η Ελληνοβραζιλιάνα  Κατερίνα Πολέμη (duo), οι Γερμανοί DJ’s Michael Ruetten και Habibi Funk, καθώς και τα συγκροτήματα Patatatiti και Momo Trio.
Διαβάστε το πρόγραμμα: http://www.hydraworldmusic.com/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου