«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

«Θεομητορικά 2017» - Ομιλία του Πρωτοσ. της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Συμεών Βολιώτη, παρουσίαση βιβλίου του Πρωτ. π. Ακίνδυνου Δαρδανού ΓΑΕ και βραβεύσεις χορηγών

Την Κυριακή 13 Αυγούστου 2017 άρχισαν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας οι θρησκευτικές-εορταστικές εκδηλώσεις «Θεομητορικά 2017» με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία αλλά και μνημόσυνο των Ευεργετών της Εκκλησίας της Νήσου Ύδρας.
Στις 19:00 τελέστηκε Εσπερινός με Ιερή Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ.
Στη συνέχεια στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων «Θεομητορικά 2017» πραγματοποιήθηκε στην συνεδριακή αίθουσα του Ι. Καθεδρικού Ναού εμπνευσμένη και βαθυστόχαστη ομιλία του Πανοσ. Αρχιμ. π. Συμεών Βολιώτη Πρωτοσύγκελλου της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών με θέμα  «Η Παναγία μας, η μόνη καταφυγή μας».

Λίγο πριν αρχίσει η ομιλία του Πανοσ. Αρχιμ. π. Συμεών Βολιώτη προλόγισε ο Ιερολογιώτατος Αρχιδιάκονος της Ιερής Μητροπόλεως μας π. Νεκτάριος Δαρδανός πτυχιούχος Φιλοσοφικής και Θεολογικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. που με τον μεστό του λόγο αναφέρθηκε στην Υπεραγία Θεοτόκο, για τις εορταστικές εκδηλώσεις των Θεομητορικών της Ύδρας και έκανε την παρουσίαση του Πανοσ. Αρχιμ. Πανοσ. Αρχιμ. π. Συμεών Βολιώτη Πρωτοσύγκελλου της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης  π. Συμεών που με την  εμπνευσμένη, εμπεριστατωμένη και γλαφυρή ομιλία  του καθήλωσε με τον λόγο του, τους παριστάμενους οι οποίοι και επωφελήθηκαν τα μέγιστα από την ψυχωφελή ομιλία του αναφερόμενος στην Υπεραγία Θεοτόκο. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στην  σωτηρία μας από τις ασθένειες, τις δυσκολίες της ζωής αλλά και τον φόβο του θανάτου με την καταφυγή μας στην Παναγία.
Μετά το πέρας της της ομιλίας, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ αφού πήρε τον  λόγο ευχαρίστησε τον ομιλητή Πανοσ. Αρχιμ. π. Συμεών Βολιώτη και ολοκληρώνοντας ευχήθηκε «Καλή Παναγιά» στους παριστάμενους. Στη συνεχεία προσέφερε την τιμητική πλακέτα των «Θεομητορικών 2017» στον ομιλητή Πανοσ. Αρχιμ. π. Συμεών Βολιώτη Πρωτοσύγκελλο της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Τιμητικές πλακέτες των «Θεομητορικών 2017» δόθηκαν από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ επίσης στον κ. Β Αντωνιάδη ιδιοκτήτη του Εκπαιδευτικού Ομίλου "ΠΡΑΞΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ Praxis K Praxis Edu» για την χορηγία του εορταστικού εντύπου, προσκλήσεων κλπ, και τον Φιλυδραίο αλλά και πολύ αγαπητό στην Ύδρα εικαστικό κ. Αλέξη Βερούκα.
Την εκδήλωση έκλεισε ο Ιερολογιώτατος Αρχιδιάκονος της Ιερής Μητροπόλεως μας π. Νεκτάριος Δαρδανός ο οποίος και έκανε παρουσίαση του νέου καλαίσθητου βιβλίου του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ακινδύνου Δαρδανού Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Ι. Μητροπόλεως Ύδρας, Πρωθιερέα του Ι. Καθεδρικού Ναού, με τίτλο «Θεομητορικον».
Το βιβλίο δόθηκε σαν «ευλογία» και αναμνηστικό των «Θεομητορικών 2017» το οποίο έδωσε στους παριστάμενους, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ.
Το βιβλίο «Θεομητορικον» έγραψε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Ακίνδυνος Δαρδανός Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και περιέχει χαιρετισμό του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ και επίμετρο από τον ο Ιερολογιώτατο Αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως μας π. Νεκτάριο Δαρδανό ο οποίος έχει και την γενική επιμέλεια του βιβλίου. Επίσης οι παρατιθέμενες εικόνες και τα κειμήλια που περιέχονται στο βιβλίο βρίσκονται στον Ι. Καθεδρικό Ναό της Ύδρας και το Εκκλησιαστικό Μουσείο Ύδρας.
Στη συνέχεια ακολούθησε δεξίωση στον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού Ναού. 
Στην επιτυχημένη αλλά και άκρως ψυχωφελή εκδήλωση των «Θεομητορικών 2017» παρέστησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ, ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Συμεών Βολιώτη Πρωτοσύγκελος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Ακίνδυνος Δαρδανός Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόδωρος Θεοδοσίου, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωαννίκιος Καλαφάτης, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Γκιάκος, ο Πρεσβύτερος π. Γεώργιος Βλαχόπουλος, ο Ιερολογιώτατος Αρχιδιάκονος της Ιερής Μητροπόλεως μας π. Νεκτάριος Δαρδανός, ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης, ο Αντιδήμαρχος Ύδρας και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ι. Μπελεγρής, δημοτικοί σύμβουλοι, η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου - Μουσείου Ύδρας κ. Ν. Αδαμοπούλου, ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Αντιπλοίαρχος ΛΣ κ. Ε. Δανόπουλος, ο Λιμενάρχης Ύδρας Πλωτάρχης ΛΣ κ. Γ. Μανδαλάκης, η εκδότρια-δημοσιογράφος της εφημερίδας «Η Φωνή της Ύδρας» κ. Ε. Χριστοδούλου, ο εικαστικός κ. Α. Βερούκας, ο τ. Δήμαρχος Ύδρας κ. κ. Κ. Αναστόπουλος, Φορείς του νησιού και πλήθος κόσμου.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου