«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Με τα εγκαίνια του χώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων και νησιώτικο γλέντι στα Καμίνια ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα «Κουντουριώτεια 2017»

Οι εορταστικές εκδηλώσεις των «Κουντουριώτειων 2017» ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017, με τα εγκαίνια του υπαίθριου χώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων στα Καμίνια και με  νησιώτικο γλέντι του Βαγγέλη Κονιτόπουλου, στα πλαίσια του εορτασμού του Αγίου Ιωάννη της ενορίας του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου στα Καμίνια.
Το απόγευμα της  Παρασκευής 28 Αυγούστου 2017 τελέστηκε Εσπερινός στην ενορία του Ι. Ναού Τιμίου Προδρόμου στα Καμίνια, έγινε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και Αρτοκλασία.
Στη συνέχεια έγιναν τα  εγκαίνια του υπαίθριου χώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων (θεατράκι), με τους Ιερείς του νησιού που τέλεσαν τον Αγιασμό ευλογώντας τον χώρο.εγκαινίων.


Μετά το πέρας του Αγιασμού ο  Πρωτοπρεσβύτερος π. Ακίνδυνος Δαρδανός, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, σε σύντομη χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη χρησιμότητα του υπαίθριου χώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων και κατέληξε ευχαριστώντας όλους όσους βοήθησαν το νησί μας. Ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του έργου του χώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων (θεατράκι), και εξήγγειλε δύο ακόμη έργα για τα Καμίνια, τον χώρο για την παιδική χαρά αλλά και το λιμάνι της περιοχής. Επίσης αναφέρθηκε σε έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ύδρα και άλλα που πρόκειται να γίνουν και ευχαρίστησε την Περιφέρεια Αττικής και όλους όσους βοήθησαν την Ύδρα, κυβέρνηση, χορηγούς, δημοτικούς συμβούλους κ.α.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης, ο  Πρωτοπρεσβύτερος π. Ακίνδυνος Δαρδανός, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, η Βουλευτής Α’ Πειραιά (ΣΥΡΙΖΑ), κ. Ε. Σταματάκη και ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Π. Χατζηπέρος συνέκοψαν την κορδέλα των εγκαινίων.
Ακολούθησε νησιώτικο γλέντι με τον Βαγγέλη Κονιτόπουλο και την ορχήστρα του αλλά και με χορευτικά του Υδραϊκού Ναυτικού Ομίλου (ΥΝΟ). Το νησιώτικο γλέντι παρακολούθησαν εκατοντάδες κόσμου που ενθουσιασμένοι καταχειροκρότησαν τον τραγουδιστή τους μουσικούς αλλά και το χορευτικό του (ΥΝΟ).
Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ακίνδυνος Δαρδανός, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Θεόδωρος Θεοδοσίου Αρχιερατικός Επίτροπος, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωαννίκιος Καλαφάτης, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Γκιάκος, ο Πρεσβύτερος π. Γεώργιος Βλαχόπουλος, ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης, ο Αντιδήμαρχος Ύδρας και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ι. Μπελεγρής, η Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας κ. Κ. Βούλγαρη-Μαραγκού, ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Ύδρας κ. Π. Μαρκαντώνης, ο πρώην Δήμαρχος κ. Κ. Αναστόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι, η Βουλευτής Α’ Πειραιά (ΣΥΡΙΖΑ), κ. Ε. Σταματάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Π. Χατζηπέρος, ο Πρόεδρος της ΤΟ ΝΔ, κ. Ε. Πούλος, ο Υποδιοικητής της Αστυνομίας Υπαστυνόμος Β’ κ. Δ. Γιαννακάκος, ο Λιμενάρχης Ύδρας Πλωτάρχης ΛΣ κ. Γ. Μανδαλάκης, η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ, κ. Κ. Αδαμοπούλου, ο επίτιμος Πρόεδρος της Λέσχης Αποφοίτων Σχολής Ναυτιλίας Ύδρας, κ. Β. Τσιγκάρης, φορείς του νησιού, φίλοι της Ύδρας, επιφανείς επισκέπτες και πλήθος κόσμου.
Η νησιώτικη μουσική βραδιά πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των εορτασμών για τα «Κουντουριώτεια 2017» για την  πανήγυρη του Ενοριακού Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου στα Καμίνια.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου