«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Μια βραδιά μουσικής πανδαισίας για φιλανθρωπικό σκοπό στην Ύδρα

Μια βραδιά μουσικής πανδαισίας για φιλανθρωπικό σκοπό στον προαύλιο χώρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας.
Το Σάββατο 19 Αυγούστου 2017 και ώρα 21:00 πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή από τον κόσμο, η καθιερωμένη εκδήλωση Κλασικής Μουσικής από την οικογένεια Σοφιανού που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Κωστή Σοφιανού ιδρυτή του ξενοδοχείου «ΛΗΤΩ», που ήταν λάτρης της κλασικής μουσικής αλλά και πολύ καλός βιολιστής.
Η 8η Φιλανθρωπική εκδήλωση Κλασικής Μουσικής πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο χώρο του Ιστορικού Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ύδρας στα πλαίσια των Θεομητορικών εκδηλώσεων 2017 και τα έσοδα της εκδήλωσης διατίθενται για τις ανάγκες του Κουλούρειου Νοσοκομείου Ύδρας.  Η  
Φιλανθρωπική εκδήλωση έχει πλέον καθιερωθεί σαν η κορυφαία μουσική βραδιά του καλοκαιριού.

Τη μουσική εκδήλωση άνοιξε με ομιλία – καλωσόρισμα η κ. Τ. Σοφιανού και στη συνέχεια μίλησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ  προς τους παρευρισκόμενους.
Οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν στην μουσική εκδήλωση Κλασικής Μουσικής ήταν ο Κορεάτης βιολιστής In Mo Yang ένας από τους πιο ταλαντούχους νεαρούς βιρτουόζος  εγχόρδων της γενιά του και ο Αμερικανός πιανίστας Alex Beyer που έχει αποκτήσει μεγάλη αναγνώριση για τις εκτελέσεις διεθνώς. Και οι δύο μουσικοί έχουν διεθνή καριέρα και σημαντικές διακρίσεις αφού πρόκειται για εξαιρετικά ταλαντούχους καλλιτέχνες. Ο In Mo Yang εκτέλεσε ένα από τα δυσκολότερα κομμάτια που έχουν γραφτεί ποτέ για solo βιολί και το οποίο δεν έχει ακουστεί ποτέ μέχρι σήμερα στη χώρα μας και δικαίως στο τέλος της εκδήλωσης καταχειροκροτήθηκαν από τους εκατοντάδες παρευρισκόμενους.
Στην Φιλανθρωπική εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ακίνδυνος Δαρδανός, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Θεόδωρος Θεοδοσίου Αρχιερατικός Επίτροπος, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωαννίκιος Καλαφάτης, ο Ιερολογιώτατος Αρχιδάκονος της Μητροπόλεως μας π. Νεκτάριος Δαρδανός, ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης, ο πρώην Βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο Γραμματέας της Ν.Δ. κ. Λ. Αυγενάκης,  ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Αντιπλοίαρχος ΛΣ κ. Ε. Δανόπουλος, ο Λιμενάρχης Ύδρας Πλωτάρχης ΛΣ κ. Γ. Μανδαλάκης, ο Διοικητής του ΑΤ Ύδρας Υπαστυνόμος Α’ κ. Ι. Μπαρμπούτης, ο διευθυντής του Κουλούρειου Νοσοκομείου Ύδρας ιατρός κ. Π. Μανίκης, η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας κ. Ν. Αδαμοπούλου, ο πρώην Δήμαρχος Ύδρας κ. Α. Κοτρώνης, ο πρώην Δήμαρχος Ύδρας κ. Κ. Αναστόπουλος, φορείς του νησιού, φίλοι της Ύδρας, επιφανείς επισκέπτες και πλήθος κόσμου.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης η Οικογένεια της κ. Τζένης Σοφιανού παρέθεσε δεξίωση στο Ξενοδοχείο "ΛΗΤΩ".








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου