«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Ποίηση, εικόνες και χρώματα της ελευθερίας στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Κρίστι Γρηγορίου – Βασιλειάδη

Τα εγκαίνια της εντυπωσιακής έκθεσης «Εναλλακτική ποίηση Alter poetry» της ζωγράφου Κρίστι Γρηγορίου – Βασιλειάδη πραγματοποιήθηκαν παρουσία δεκάδων κόσμου την Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017 και ώρα 20:30 στην αίθουσα Τέχνης "Μελίνα Μερκούρη".
Η νέα εικαστική δουλειά της Κρίστι Γρηγορίου  με τίτλο «εναλλακτική ποίηση Alter poetry» είναι ένα ζωγραφικό επιχείρημα μεταφοράς ποιημάτων του Ανδρέα Εμπειρίκου σε πίνακες ζωγραφικής!


Στόχος της καταξιωμένης ζωγράφου είναι να μεταφράσει τον ποιητικό λόγο του Ανδρέα Εμπειρίκου σε εικόνες με διάφορα στοιχεία που συναρμονίζονται με γράμματα και και σύμβολα μέσα στο πλαίσιο μια δομημένης σύνθεσης, πράγμα που όπως φαίνεται το κατάφερε... Η ζωγράφος μας εκπλήσσει ευχάριστα με τη χρήση ετερόκλητων στοιχείων, με την διάσπαση της φόρμας αλλά και των ορίων δημιουργώντας τεχνάσματα μορφικών εντυπώσεων. 
Η τεχνική της ζωγράφου Κρίστι Γρηγορίου - Βασιλειάδη ανοίγει νέους ορίζοντες αφού συνθέτει την ποίηση σε εικόνες δημιουργώντας ένα πόλο ελευθερίας και ανεξαρτησίας για τον θεατή…
Στα εγκαίνια παρευρίσκονταν  ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης, ο Αντιδήμαρχος Ύδρας και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ι. Μπελεγρής, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ε. Καραμήτσος, η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου - Μουσείου Ύδρας κ. Κ. Αδαμοπούλου, ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας Αντιπλοίαρχος ΛΣ Ε. Δανόπουλος, φορείς του νησιού και δεκάδες επισκεπτών.
Τα έργα της έκθεσης της γνωστής φιλυδραίας ζωγράφου Κρίστι Γρηγορίου - Βασιλειάδη εκτίθενται στην αίθουσα Τέχνης του Δήμου Ύδρας και η διάρκεια της έκθεσης θα είναι από τις 17 έως τις 24 Αυγούστου 2017 και θα είναι επισκέψιμη για το κοινό από τις 11:00 - 13:30 και 20:00 - 23:00.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου