«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Πολιτιστικός Αύγουστος στην Ύδρα - Όλες οι εκδηλώσεις του νησιού

Από την πρώτη Κυριακή του Αυγούστου ανοίγει η αυλαία στο όμορφο νησί του Σαρωνικού, με μια πληθώρα εκδηλώσεων όπως φεστιβάλ, συναυλίες, παρουσιάσεις, εκθέσεις, και άλλες εκδηλώσεις. Ανάμεσα στις παρακάτω εκδηλώσεις πρωτεύοντα ρόλο έχουν τα "ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΑ" και τα "ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΕΙΑ" που είναι πλέον θεσμός για το νησί μας.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Αυγούστου που μπορούν να απολαύσουν οι επισκέπτες, οι φίλοι της Ύδρας και οι κάτοικοι του νησιού διαμορφώνεται ως εξής: 
Σάββατο 5 Αυγούστου 2017 και Κυριακή 6 Αυγούστου 2017 - 7ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού
Στο ξενοδοχείο Bratsera θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 5/8 και την Κυριακή 6/8 και ώρα 21:00 μουσικές εκδηλώσεις του 7ου Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού.
Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017 - Έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Αλέξανδρου Φατούρου
Έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Αλέξανδρου Φατούρου στην αίθουσα Τέχνης "Μελίνα Μερκούρη" του Δήμου Ύδρας στις 9-10 και 11 Αυγούστου. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017 και ώρα 20.30 μ.μ. 
Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017 - Θεατρική παράσταση στο Βλυχό
Το φεστιβάλ θεάτρου από το HYDRAMA στο θέατρο του Βλυχού παρουσιάζει μια όμορφη παιδική θεατρική παράσταση.
Σάββατο 12 Αυγούστου 2017 - "Υδρατογραφίες"
"Υδρατογραφίες" - Το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας έχει την τιμή και την ευχαρίστηση να σας καλέσει στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Ρένας Τζολάκη  με τίτλο "Υδρατογραφίες". Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 12 Αυγούστου 2017 και ώρα 9.00 μ.μ.
Από Κυριακή 13 Αυγούστου 2017 έως 23 Αυγούστου 2ο17 - "Θεομητορικά 2017"
"Θεομητορικά 2017" στην Ύδρα - Εορταστικές εκδηλώσεις του Ιερού Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας. Οι εορταστικές εκδηλώσεις φέτος θα ξεκινήσουν την Κυριακή 13 Αυγούστου 2017 και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017.
Σάββατο 19 Αυγούστου 2017 - 8η Φιλανθρωπική εκδήλωση Κλασικής Μουσικής 
Η  καθιερωμένη εκδήλωση Κλασικής Μουσικής θα πραγματοποιηθεί το  Σάββατο 19 Αυγούστου 2017 και ώρα 21:00 από την οικογένεια Σοφιανού που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Κωστή Σοφιανού. Η 8η Φιλανθρωπική εκδήλωση Κλασικής Μουσικής πραγματοποιείται για 8η χρονιά στο προαύλιο χώρο του Ιστορικού Καθεδρικού Ναού της Ύδρας στα πλαίσια των Θεομητορικών εκδηλώσεων  και τα έσοδα της θα διατεθούν για τις ανάγκες του Κουλούρειου Νοσοκομείου Ύδρας.
Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017 - Χαρίλαος Τρικούπης. Ο πολιτικός του “Τις πταίει;” και του «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν”
Το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου της Λύντιας Τρίχα : Χαρίλαος Τρικούπης. Ο πολιτικός του “Τις πταίει;” και του «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «ΠΟΛΙΣ» την Παρασκευή 18 Αυγούστου και ώρα 20.30΄ στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας.
«Κουντουριώτεια» - Την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου
Τα «Κουντουριώτεια» είναι –ετήσιες- εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Ύδρας τιμώντας την επέτειο του θανατου του Ήρωα και Ελευθερωτή του Αιγαίου και  των Βαλκανικών Πολέμων αλλά και Πρώτο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Υδραίο Ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη. Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων, που γίνονται στο νησί υπάρχει πλήθος επισκεπτών, ενώ προσκαλούνται και παραβρίσκονται επίσημοι, εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών καθώς και εκπρόσωποι των γραμμάτων και της τέχνης.
25-26-27 Αυγούστου 2017 - Παγκόσμιο φεστιβάλ Μουσικής 
Το παγκόσμιο Φεστιβάλ Μουσικής που θα πραγματοποιηθεί στην Ύδρα.
28 Αυγούστου 2017 - Μουσική βραδιά με τον Βαγγέλη Κονιτόπουλο 
Την Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017, ο Δήμος Ύδρας και η ΚΕΔΥ μαζί με την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στα πλαίσια του εορτασμού του Αγίου Ιωάννη στα Καμίνια θα πραγματοποιήσει μουσική βραδιά με τον Βαγγέλη Κονιτόπουλο  στο Θεατράκι της όμορφη περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου