«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Τιμητική εκδήλωση με πανδαισία μουσικών ακουσμάτων στο Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας

Μια υπέροχη μουσική βραδιά με πανδαισία μουσικών ακουσμάτων αφιερωμένη στους ευπατρίδες δωρητές Διονύσιο & Ίνγκριντ Κουντουριώτη απολαύσαμε το βράδυ του Σαββάτου στο Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας.
Το ηχοσύνολο «Ταξιδιωτικόν…» των καλλιτεχνών Μ. Αβαράκη και της Σ. Καμαγιάννη παρουσιάστηκε το Σάββατο 26 Αυγούστου 2017 στον χώρο μουσικών εκδηλώσεων του  Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας, ο δεξιοτέχνης της φυσαρμόνικας Μάνος Αβαράκης και η πολυπράγμων συνθέτρια-πιανίστα Σοφία Καμαγιάννη,  καλλιτέχνες με ιδιαίτερες ευαισθησίες και οι δύο, με πρωτότυπες ιδέες, που πάντοτε αναζητούν νέους δρόμους και τόπους της μουσικής πράξης καθήλωσαν τους παρευρισκόμενους που απόλαυσαν μια πανδαισία πανσπερμίας μουσικής…  Οι δυο μουσικοί δημιούργησαν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα με τη φυσαρμόνικα, τις φλογέρες μπαρόκ, το πιάνο, αλλά και τη χρήση της τεχνολογίας, και χάρισαν στο κοινό μια πρωτότυπη ηχο-χρωματική εμπειρία με έργα Händel, Satie, Schubert, Mozart, Ravel, Xατζιδάκι, Καμαγιάννη, και με αυτοσχεδιασμούς πάνω σε γνωστές μελωδίες (Βeatles,  Simon and Garfunkel κ.ά.).
Με τη λήξη της μουσικής εκδήλωσης -που ήταν ενταγμένη στις εορταστικές εκδηλώσεις "Κουντουριώτεια 2017"- ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης χαιρέτισε τους παρευρισκόμενους, ευχαρίστησε τους μουσικούς καλλιτέχνες και έδωσε το αναμνηστικό των «Κουντουριώτειων 2017» στον εκπρόσωπο των ευπατρίδων δωρητών Δ. & Ί. Κουντουριώτη, κ. Γ. Μαλαπέτσα.
Στη συνέχεια η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας κ. Ν. Αδαμοπούλου μίλησε για τους ευπατρίδες δωρητές Δ. & Ί. Κουντουριώτη και τους ευχαρίστησε για την μεγάλη προσφορά τους στο ΙΑΜΥ αλλά και στην Ύδρα. Στους μουσικούς καλλιτέχνες προσέφερε ανθοδέσμες με ευχαριστίες για την όμορφη μουσική βραδιά που μας χάρισαν.
Στη συνέχεια παρέδωσε πίνακα του Υδραίου ζωγράφου Π. Τέτση με θέμα την Ύδρα, στον εκπρόσωπο της οικογένειας Δ. & Ί. Κουντουριώτη, κ. Γ. Μαλαπέτσα με την επιθυμία της να παραδοθεί στο ζεύγος  Κουντουριώτη αλλά και τον ίδιο τον τίμησε με αντίγραφο τσαρικού αυτοκρατορικού θυρεού. Το ίδιο τιμητικό αντίγραφο του τσαρικού αυτοκρατορικού θυρεού έδωσε στην κ. Α. Κουντουριώτη σύζυγο του αείμνηστου Π. Κουντουριώτη (εγγονού του Ναυάρχου Π. Κουντουριώτη).
Στην τιμητική μουσική εκδήλωση για τους ευπατρίδες δωρητές Διονύσιο & Ίνγκριντ Κουντουριώτη παραβρέθηκαν  ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης, ο Αντιδήμαρχος Ύδρας και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ι. Μπελεγρής, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρώην Δήμαρχος κ. Κ. Αναστόπουλος, ο κ. Γ. Μαλαπέτσας διευθυντής ΣΚΑΪ Ζακύνθου σαν εκπρόσωπος της οικογένειας Δ. & Ί. Κουντουριώτη, ο εκπρόσωπος του Αρχηγείου Στόλου Πλωτάρχης κ. Γ. Τζανής, ο Λιμενάρχης Ύδρας Πλωτάρχης ΛΣ κ. Γ. Μανδαλάκης, ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Αντιπλοίαρχος ΛΣ κ. Ε. Δανόπουλος, η κ. Α. Κουντουριώτη και άλλοι επιφανείς επισκέπτες, φίλοι της Ύδρας και πλήθος κόσμου.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου