«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

«Θεομητορικον» - η παρουσίαση του βιβλίου του Πρωτ. Π. Ακίνδυνου Δαρδανού Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου



Το βράδυ της Κυριακής 13 Αυγούστου 2017 και στα πλαίσια των Θρησκευτικών εκδηλώσεων των «Θεομητορικών 2017» πραγματοποιήθηκε στην συνεδριακή αίθουσα του Καθεδρικού Ναού της Ύδρας, η παρουσίαση του νέου καλαίσθητου βιβλίου του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ακινδύνου Δαρδανού Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Ι. Μητροπόλεως Ύδρας, Πρωθιερέα του Ι. Καθεδρικού Ναού, με τίτλο «Θεομητορικον».
Το βιβλίο «Θεομητορικον» περιλαμβάνει μοναδικές μαρτυρίες για την Θεοτόκο και τον λόγο για την Κοίμηση της Παναγίας του Αγίου Νικολάου Καβάσιλα (1332-1396) και δόθηκε σαν «ευλογία» και αναμνηστικό των «Θεομητορικών 2017» το οποίο μοίρασε στους παριστάμενους, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ.
Το βιβλίο «Θεομητορικον» έγραψε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Ακίνδυνος Δαρδανός Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, περιέχει χαιρετισμό του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ και επίμετρο από τον Ιερολογιώτατο Αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως μας π. Νεκτάριο Δαρδανό πτυχιούχο Φιλοσοφικής και Θεολογικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. ο οποίος έχει και την γενική επιμέλεια του βιβλίου. Επίσης οι παρατιθέμενες εικόνες και τα κειμήλια που περιέχονται στο βιβλίο βρίσκονται στον Ι. Καθεδρικό Ναό της Ύδρας και το Εκκλησιαστικό Μουσείο Ύδρας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου