«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς με Αγιασμό στα σχολεία της Ύδρας

Πρώτο κουδούνι και πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς με καθιερωμένο Αγιασμό στα σχολεία της Ύδρας.
Την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 τελέστηκε από τον Ιερό Κλήρο του νησιού μας σε όλα τα Σχολεία της Ύδρας ο Αγιασμός έναρξης του νέου σχολικού έτους.
Ο Αγιασμός έναρξης του νέου σχολικού έτους είχε ως εξής: 1ο Νηπιαγωγείο στις 9:00 π.μ, 1ο Δημοτικό Σχολείο στις 10:00 π.μ, Γυμνάσιο-Λύκειο στις 11:00 π.μ και 2ο Νηπιαγωγείο – 2ο Δημοτικό Σχολείο στις 12:00.

Η τελετή του Αγιασμού στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ύδρας
Την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 τελέστηκε στο 1ο  Δημοτικό Σχολείο Ύδρας, ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιά από τον Πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Θεόδωρο Θεοδοσίου Αρχιερατικό Επίτροπο και τον Πρεσβύτερο π. Γεώργιο Βλαχόπουλο.
Η τελετή του Αγιασμού πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκη, του Προϊστάμενου Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Ι. Σακιώτη που συνοδεύτηκε από στέλεχος της  Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, του Λιμενάρχη Ύδρας Πλωτάρχη ΛΣ κ. Γ. Μανδαλάκη, της Διευθύντριας 1ου Δημοτικού Σχολείου κ. Ματίνας Ρούσση του εκπαιδευτικού προσωπικού του Σχολείου, της Προέδρου κ. Β. Αλεβίζου-Παπαδοπούλου και του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου,  του εκπαιδευτικού προσωπικού του Σχολείου,  της  πρώην εκπαιδευτικού και πρώην Διευθύντριας του 1ου Δημοτικού Σχολείου  κ. Ελευθερίας Ντούσκου-Τσιγκάρη, των γονέων, κηδεμόνων, επισκεπτών και των μαθητών.
Μετά το πέρας του Αγιασμού μίλησε ο  Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Θεόδωρος Θεοδοσίου που μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κ.κ. Εφραίμ και  μεταξύ άλλων ευχήθηκε καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς και καλή σχολική χρονιά στους μαθητές.
Στη συνέχεια η Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου κ. Ματίνα Ρούσση αναφέρθηκε για την πλήρη στελέχωση του σχολείου με εκπαιδευτικούς, ευχαρίστησε τον Προϊστάμενο Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Ι. Σακιώτη και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Π.Ε. κ. Λ. Νίκα, παρουσίασε το νέο εκπαιδευτικό προσωπικό του Σχολείου αλλά και τα «πρωτάκια»  και κατέληξε ευχόμενη καλή δύναμη και πρόοδο σε όλους.
Ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης απηύθυνε χαιρετισμό αναφερόμενος στις εργασίες ανακαίνισης και συντήρησης του ιστορικού κτηρίου του Σχολείου  που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο προσεχές διάστημα και έκλεισε με ευχές για καλή πρόοδο στου μαθητές.
Στη συνέχεια ο Προϊστάμενος του Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων Π.Ε. κ. Ι. Σακιώτης απεύθυνε με τη σειρά του χαιρετισμό από τον Διευθυντή εκπαίδευσης Π.Ε. κ. Λ. Νίκα προς τους παριστάμενους και τόνισε ότι στέκεται στο πλάι των εκπαιδευτικών, αναφέρθηκε στις προσπάθειες στελέχωσης των σχολείων της Ύδρας που στέφθηκαν με επιτυχία αφού καλύφθηκαν όλα τα κενά και κατέληξε ευχόμενος προς τους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές καλή σχολική χρονιά.

Στο τέλος η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Ύδρας κ. Β. Αλεβίζου-Παπαδοπούλου σε χαιρετισμό της ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο στους μαθητές και τις μαθήτριες του Σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου