«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Οι δημιουργικές δραστηριότητες της Λέσχης Αποφοίτων Σχολής Ναυτιλίας Ύδρας για το φθινόπωρο - Η ετήσια επίσκεψη-προσκύνημα στη Α.Ε.Ν. Ύδρας

Αριθ. Πρωτ. Λ-1527
13 Σεπτεμβρίου 2017

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Μέλη και Φίλοι της Λέσχης,
Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές υποδεχόμαστε το φθινόπωρο με την ελπίδα και την ευχή ότι η νέα περίοδος λειτουργίας της Λέσχης θα είναι ήρεμη και ομαλή, χαρούμενη και δημιουργική.
Αναφερόμενοι στον προγραμματισμό των δραστηριοτήτων της Λέσχης για τη νέα χρονιά που αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

1. Το εντευκτήριο της Λέσχης θα συνεχίσει να λειτουργεί και κατά τη νέα περίοδο κάθε Πέμπτη μεσημέρι, αρχής γενομένης από την Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, προσφέροντας, όπως πάντα …βαπορίσια ατμόσφαιρα, καλή παρέα και γευστικές απολαύσεις. Σημειωτέον ότι οι καπετάνισσες της Λέσχης έχασαν ένα εκλεκτό τους μέλος, την αγαπητή σε όλους μας Μαρία Σελαβίστα, που αποχώρησε με μεγάλη της λύπη επικαλούμενη λόγους υγείας, αλλά το κενό που δημιούργησε η αποχώρησή της συμπληρώθηκε ήδη από ένα καινούργιο φίλο της Λέσχης, τον Στέλιο Σκαρβελάκη, που προστέθηκε στην παρέα με τις καπετάνισσες. Καλωσορίζουμε τον Στέλιο και του ευχόμαστε καλή συνέχεια με τις καπετάνισσες και τους καπετάνιους της Λέσχης.
2. Το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η ετήσια επίσκεψη-προσκύνημά μας στη Σχολή και την Ύδρα, την οποία θεωρούμε ως εκδήλωση υπέρτατου χρέους και σας καλούμε όλους με την παρουσία σας να συνδράμετε στην επιτυχία της σημαντικής αυτής εκδήλωσης. Γύρω στις 12.30 το μεσημέρι του Σαββάτου θα τελεσθεί τρισάγιο και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου στο μνημείο-ηρώο των συναδέλφων αποφοίτων της Σχολής, που χάθηκαν σε στεριές και θάλασσες αγωνιζόμενοι υπέρ πατρίδος κατά τη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου. Θα ακολουθήσει επίσκεψη μνήμης στους χώρους διδασκαλίας της Σχολής, όπου θα εκφωνηθούν σύντομοι χαιρετισμοί προς τους παλαιούς αποφοίτους, φίλους και μέλη της Λέσχης, από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Λέσχης, τον Διοικητή της Σχολής και εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής και της Ιεράς Μητροπόλεως.
Για όσους δεν επιστρέψουν στον Πειραιά αυθημερόν και παραμείνουν στην Ύδρα, ο υπόλοιπος χρόνος του Σαββατοκύριακου θα είναι ελεύθερος για περίπατο στα όμορφα σοκάκια του νησιού, συναντήσεις με παλιούς γνώριμους, επισκέψεις σε θρησκευτικούς και πολιτιστικούς χώρους και ...ζωντάνεμα αναμνήσεων από τα αξέχαστα χρόνια της φοίτησής μας στη Σχολή. Το βράδυ του Σαββάτου θα δειπνήσουμε όλοι μαζί στη γνωστή ταβέρνα «Ξερή Ελιά» του καπετάν Στέφανου Ντούσκου ενώ την Κυριακή ο χρόνος είναι ελεύθερος.
Η μετάβαση και επιστροφή μας από την Ύδρα θα πραγματοποιηθούν με τα διατιθέμενα υδροπτέρυγα και καταμαράν πλοία της γραμμής (“flying dolphin” και “flying cat”) και παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία HELLENIC SEAWAYS (αριθ. τηλεφώνων 210 419 9000/210 419 0200) για απευθείας κράτηση θέσεων. Υπενθυμίζουμε, πάντως και τη δυνατότητα μετάβασης στην Ύδρα οδικώς μέχρι το Μετόχι Ερμιονίδος (στο οποίο λειτουργεί επιτηρούμενο πάρκιγκ αυτοκινήτων) και στη συνέχεια με ταχύπλοο διατιθέμενο μέσον (υδροταξί ή πλοιάριο που εκτελεί το δρομολόγιο Μετόχι-Ύδρα).
Τέλος, η διαμονή μας σε ξενοδοχεία της Ύδρας, για όσους διανυκτερεύσουν το βράδυ του Σαββάτου, κοστίζει ενδεικτικά, από 50,00 έως 80,00 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο, με ή χωρίς πρωινό. Παραθέτουμε ονόματα και στοιχεία επικοινωνίας με ξενοδοχεία της Ύδρας, με τα οποία έχουμε συνεργασθεί κατά το παρελθόν, προκειμένου να προβείτε σε απευθείας κράτηση δωματίων:
- MIRANDA : 22980 52230
- AMARYLLIS : 22980 53611
- GRECO : 22980 53200
- IPPOKAMPOS: 22980 53453
- HYDROUSSA : 22980 52400
- GLAROS : 22980 52085
- MISTRAL : 22980 53411
- ACHILLEAS : 22980 53227
- SINDRA : 22980 53401
- PITEOUSSA : 22980 52810
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να απευθύνεστε στη Γραμματεία της Λέσχης (κυρία Αφροδίτη Λεκατσά, αριθ. τηλ. 210 4539 497) καθημερινώς (από Δευτέρα έως Παρασκευή) από 09.00 έως 14.00.
3. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης, αποφάσισε ομόφωνα τη συνέχιση της διοργάνωσης και κατά τη νέα περίοδο ειδικών σεμιναρίων ναυτιλιακού περιεχομένου στο εντευκτήριο της Λέσχης για την επιμόρφωση μελών και εταίρων του Συλλόγου, στελεχών ναυτιλιακών επιχειρήσεων και σπουδαστών. Η συχνότητα των σεμιναρίων θα ποικίλλει ανάλογα με το θέμα και ομιλητές θα είναι πεπειραμένοι συνάδελφοι, μέλη και φίλοι της Λέσχης, ως και ειδικοί ομιλητές προσκεκλημένοι για τον σκοπό αυτόν. Αναμένουμε, όπως και πέρυσι, την εκδήλωση ενδιαφέροντος από μέλη και φίλους της Λέσχης για παρουσιάσεις/ομιλίες προκειμένου να καταρτίσουμε το πρόγραμμα των σεμιναρίων. Θα επανέλθουμε βεβαίως με περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες σε νεότερη επιστολή μας.
4. Στα μέσα του πρώτου μήνα του φθινοπώρου προβάλλει επιτακτική η ανάγκη της έγκαιρης προετοιμασίας του Διοικητικού Συμβουλίου για την έκδοση του νέου ημερολογίου της Λέσχης για το 2018, που για μια ακόμη χρονιά θα πρέπει να διατηρήσει την εξαιρετική ποιότητά του και να εξασφαλίσει το έντονο ενδιαφέρον και τις καλές κριτικές των συναδέλφων και φίλων της Λέσχης που θα το παραλάβουν. Σημειωτέον ότι το ημερολόγιο της Λέσχης, που εκδίδεται για 23η συνεχή χρονιά και διανέμεται δωρεάν σε μέλη και φίλους της Λέσχης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, περιέχει μνήμες από τη ζωή μας στη Σχολή και τη θάλασσα που τις ζωντανεύουν παλιές φωτογραφίες, ναυτικές ιστορίες και ανθολογήματα από ποιητικές και λογοτεχνικές γενικότερα ανησυχίες και επιδόσεις διακεκριμένων συναδέλφων μας.
Παρακαλούμε για την αποστολή του προς καταχώρηση έντυπου υλικού (λογοτεχνικά κείμενα, ποιήματα, ιστορίες, εντυπώσεις, φωτογραφίες, κλπ. από τα χρόνια της ζωής μας στη Σχολή και τη θάλασσα) με ηλεκτρονική αλληλογραφία στη νέα διεύθυνση της Λέσχης info@hydracaptainsclub.gr, το αργότερο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, για να προλάβουμε να εκδώσουμε το ημερολόγιο πριν τη λήξη της φετινής χρονιάς. Λυπούμεθα αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε αυστηρά το χρονοδιάγραμμα για την έγκαιρη έκδοση του νέου ημερολογίου, οπότε σας ενημερώνουμε ότι έντυπο υλικό προς καταχώρηση που θα υποβληθεί στη Λέσχη μετά την 31η Οκτωβρίου δεν θα δημοσιευθεί.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να απευθύνεστε στη Γραμματεία της Λέσχης (κυρία Αφροδίτη Λεκατσά, αριθ. τηλ. 210 4539 497).
5. Ανταποκρινόμενοι σε σχετικό αίτημα πολλών συναδέλφων προγραμματίζουμε διήμερη εκδρομή κατά τη διάρκεια του προσεχούς Νοεμβρίου στην περιοχή του νομού Μεσσηνίας με διανυκτέρευση στο πολυτελές ξενοδοχείο «Costa Navarino» του Ομίλου εταιρειών του αείμνηστου καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου. Προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατόν τιμές για τη διαμονή μας και θα επανέλθουμε στο θέμα αυτό με νεότερες πληροφορίες σε προσεχή επιστολή μας.
6. Τα μέλη, οι φίλοι αλλά και νέοι γνώριμοι της Λέσχης επιφύλαξαν θερμή και ενθουσιώδη υποδοχή στη νέα ιστοσελίδα της Λέσχης www.hydracaptainsclub.gr, η οποία χαρακτηρίζεται ως εξαιρετική. Επισημαίνουμε με την ευκαιρία αυτή προς πληροφορία όλων ότι η νέα ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail address) της Λέσχης είναι info@hydracaptainsclub.gr, μέσω της οποίας θα διεκπεραιώνεται εφεξής η αλληλογραφία μας.
7. Κλείνουμε την επιστολή μας αυτή με την επανάληψη της θλιβερής γνωστοποίησης προς όλους τους καλούς συναδέλφους και φίλους ότι από τον περασμένο Μάϊο μέχρι σήμερα έφυγαν από τη ζωή οι αγαπημένοι φίλοι, συμμαθητές, συνάδελφοι και μέλη της Λέσχης Νικόλαος Ευαγγελάτος και Άλκης Χρυσικόπουλος (απόφοιτοι 1956), Δημήτριος Βότσης (απόφοιτος 1951) και Δημήτριος Ζουρντός (απόφοιτος 1954) ως και ο αγαπητός φίλος της Λέσχης Μίνως Κυριακού. Το χαμόγελο, η ευγένεια, η καλοσύνη και η άψογη συναδελφική συμπεριφορά όλων των εκλιπόντων θα μείνουν για πάντα βαθιά χαραγμένες στην καρδιά και το νου μας. Ευχόμαστε η μνήμη τους να μείνει ζωντανή για πάντα σε όσους είχαμε την τύχη να τους γνωρίσουμε, να συνεργαστούμε και να ζήσουμε μαζί τους και εκφράζουμε προς τις οικογένειες και όλα τα αγαπημένα τους πρόσωπα τα θερμά μας συλλυπητήρια εκ μέρους όλων των μελών της Λέσχης.

Με συναδελφικούς και φιλικούς χαιρετισμούς,
Θανάσης Ζεύκης Πρόεδρος
Δημοσθένης Παπαδόπουλος Γεν. Γραμματέας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου