«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Αποστολόπουλος, οι Σαουδάραβες και η καλλιτέχνης στην Ύδρα

...Η Ύδρα όμως δεν είναι μόνο αυτό! Δεν είναι μόνο ένα κοσμοπολίτικο νησί που παρελαύνουν από τα νερά της θαλαμηγοί εκατομμυρίων και περπατούν τα όμορφα στενά δρομάκια της τακούνια και σόλες  Christian Louboutin.
Υπάρχει και η άλλη όψη του Νομίσματος, γνωρίζετε το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο της Ύδρας;
Είναι ένας πραγματικός θησαυρός για την ιστορία του νησιού και αποτελείται από τρία τμήματα:
·         Αρχειακό τμήμα
·         Μουσειακό τμήμα
·         Βιβλιοθήκη
Με άλλα λόγια Πολιτισμός. Ναι υπάρχει και αυτό στην Ύδρα
Στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο της Ύδρας βρέθηκαν το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου και δύο «δικοί μας άνθρωποι».Τυχαία; Καθόλου τυχαία…
Αναφερόμαστε στην εικαστικό Σοφία Τσιάμη από το Νέο Αργύριον Ευρυτανίας  και τον Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αποστολόπουλο από τις Κομποτάδες Φθιώτιδας.
Ο λόγος της παρουσίας τους στο νησί; «Minerals»

Μία εντυπωσιακή έκθεση ψηφιδωτού «Minerals» στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας
Τα εγκαίνια της εντυπωσιακής έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στις 2 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 21:00 στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας. Τους παριστάμενους καλωσόρισαν και προλόγισαν για την έκθεση η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας, κ. Κων/να Αδαμοπούλου, ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κων/νος Αποστολόπουλος, λόγω απουσίας της κ. Κατερίνας Χάσκα Θεατρολόγου-Κατόχου Μεταπτυχιακού «Παραστατικών Τεχνών στην εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», αναγνώσθηκε επιστολή της.
Στην έκθεση συμμετέχουν οι ψηφοθέτες Τσιάμη Σοφία, Μώρης Γιάννης και Μώρης Γιώργος
Η εντυπωσιακή έκθεση «Minerals» αναδεικνύει το ψηφιδωτό που είναι μια μορφή τέχνης που σύμφωνα με μαρτυρίες πρωτοεμφανίζεται στον ελλαδικό χώρο και στη συνέχεια εξαπλώνεται και διαδίδεται από Έλληνες καλλιτέχνες σε όλο τον γνωστό τότε κόσμο. Οι ψηφίδες, εφόδια που παρέχει η φύση, μετατρέπονται σε ένα έργο που γίνεται τμήμα της ανθρώπινης πραγματικότητας. Πρόκειται για τη τεχνική που λειτουργεί ως μέσο έκφρασης κι ένωσης των τριών καλλιτεχνών οι οποίοι συμμετέχουν στην έκθεση «Μinerals».
Διαβάστε περισσότερα: http://www.mag24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου