«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

«Collab 2» αποτυπώνοντας και συνθέτοντας τη δυναμική ενότητα της Ύδρας

Τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 8μ.μ. πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία στην αίθουσα Τέχνης "Μελίνα Μερκούρη" στο λιμάνι της Ύδρας, τα εγκαίνια της έκθεσης "COLLAB 2" των εξαιρετικών καλλιτεχνών Δημήτρη Φουσέκη και Αλέξιου Σασκαλίδη.
Οι πίνακες της έκθεσης των δύο καλλιτεχνών καθηλώνουν τους θεατές αφού απεικονίζουν διάφορες ενεργειακές όψεις της Ύδρας εκφράζοντας μια ιδιαίτερη δυναμικότητα που διαχέεται σε όλο το νησί και προέρχεται από τις εσωτερικές του πηγές…
Ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης (στο κέντρο) με τους δύο καλλιτέχνες Δημήτρη Φουσέκη και Αλέξιο Σασκαλίδη
Ένα ακόμη κομμάτι της έκθεσης είναι τα ζώα εργασίας που αποτελούν ένα βασικό και συστατικό «κομμάτι» του νησιού και ένα ακόμη εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εκφράσεις των ζώων που οι καλλιτέχνες τις απεικόνισαν με ακρίβεια αφού τα βλέπουμε να είναι χαρούμενα, λυπημένα, γελαστά αλλά κυρίως γεμάτα αισθήματα και χρώματα…
Το κυρίαρχο συναίσθημα που αναβλύζει μέσα από την έκθεση είναι ότι υπάρχει ενότητα αισθήματος που εκδηλώνεται στα διάφορα μέρη από τους πίνακες και συνάμα μια απλότητα σχέσεων μεταξύ της Ύδρας αλλά και των ζώων που είναι δεμένα με το νησί και αποτελούν κυρίαρχο στοιχείο του. 
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2017 και οι ώρες επίσκεψης για το κοινό είναι από τις 11:00 - 14:00 και 19:00 - 22:00.
Για τους δημιουργούς της έκθεσης
Ο Δημήτρης Φουσέκης ζει και εργάζεται στην Ύδρα, ζωγραφίζει για τον εαυτό του και εικονογραφεί βιβλία φίλων του. Ο Αλέξιος Σασκαλίδης τα τελευταία χρόνια ζει στην Ύδρα εργάζεται ως γραφίστας και ζωγραφίζει στον ελεύθερο χρόνο του. 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου