«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Sustainable Cooking Workshop τον Οκτώβριο στην Ύδρα

Στην Ύδρα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη διοργάνωση του 1ου Sustainable Cooking Workshop στις 6 Οκτωβρίου 2017, στο εστιατόριο Techne Restaurant & Social. Η δράση πραγματοποιείται από δύο ομάδες του νέου κύκλου Νεανικής Επιχειρηματικότητας EGG της Eurobank, τους travel bloggers Truevoyagers και την Κοιν. Σ. Επ. "Sustainable Food Movement in Greece". 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
11/09/2017
Οι travel bloggers Truevoyagers και το “Sustainable Food Movement in Greece”, επιτυχόντες στον 5ο κύκλο του Προγράμματος Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας EGG της Eurobank, ενώνουν τις δυνάμεις τους και σας προσκαλούν να συμμετάσχετε σε ένα 4ωρο εργαστήριο αειφόρου μαγειρικής στις 6 Οκτωβρίου στο όμορφο νησί της Ύδρας. Αυτή η γαστρονομική εμπειρία έχει σχεδιαστεί για να επεκτείνει τη μαγειρική γνώση του καθενός πέρα ​​από την κουζίνα και οργανώνεται σε συνεργασία με τον Γιάννη Μιχαλόπουλο, ιδιοκτήτη και Executive Chef του “Techne Restaurant & Social” στην Ύδρα.
Τι θα μάθετε σε αυτό το εργαστήριο μαγειρικής;
Στόχος του εργαστηρίου που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017 είναι να ενημερωθεί κανείς για τις αρχές της αειφορίας στη κουζίνα, να γνωρίσει τρόπους εξοικονόμησης φαγητού και να αξιοποιήσει δημιουργικά τις πρώτες ύλες, οι οποίες υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να καταλήξουν στα σκουπίδια. Επιπλέον, θα μπορέσει να θυμηθεί την αξία της ανακύκλωσης, να δοκιμάσει νέες, απλές και καθημερινές συνταγές μαγειρικής αλλά πάνω απ΄όλα να γίνει μέλος μιας ομάδας και μιας παρέας. Η αειφορία στην κουζίνα δεν ταυτίζεται μόνο με την ανακύκλωση συσκευασιών τροφής και την έξυπνη αξιοποίηση τροφίμων, αλλά με την ομαδικότητα, τη συλλογικότητα και τις ανθρώπινες σχέσεις.
Έτσι λοιπόν, στο βιωματικό αυτό εργαστήριο, ο σεφ Γιάννης Μιχαλόπουλος, θα μυήσει τους συμμετέχοντες στις αρχές του sustainable cooking, οι οποίοι θα έχουν και την ευκαιρία κατόπιν ολοκλήρωσης του εργαστηρίου να απολαύσουν τις γαστρονομικές τους δημιουργίες σε ένα ομαδικό γεύμα.
Γιατί στην Ύδρα;
Η Ύδρα θεωρείται ένα από τα πιο γοητευτικά ελληνικά νησιά, ένας παράδεισος χωρίς αυτοκίνητα, όπου περισσότερα από 1000 γαϊδούρια και μουλάρια είναι το μοναδικό μέσο μεταφοράς. Βρίσκεται μόλις 2 ώρες μακριά από την Αθήνα, συνιστώντας μια τέλεια απόδραση για μία σύντομη εξόρμηση μακριά από τη φασαρία της πολυσύχναστης ελληνικής πρωτεύουσας. Με όμορφα πέτρινα αρχοντικά, χτισμένα αμφιθεατρικά γύρω από το λιμάνι της, η Ύδρα είναι ιδανική για τους λάτρεις της αρχιτεκτονικής. Το γαστρονομικό γίγνεσθαι κυριαρχεί, ενώ οι λάτρεις της τέχνης θα βρουν το δρόμο τους μέσα από διάφορα μουσεία και γκαλερί.
Τι περιλαμβάνεται στο πακέτο
Οι Truevoyagers και το “Sustainable Food Movement in Greece” προσφέρουν τη δυνατότητα παρακολούθησης του εργαστηρίου στα πλαίσια ενός γαστρονομικού τριημέρου το οποίο θα περιλαμβάνει τα ακόλουθα:
·   Εισιτήρια για καταμαράν με επιστροφή από τον Πειραιά για την Ύδρα στις 5 και 7 Οκτωβρίου
·    Δύο διανυκτερεύσεις στον ξενώνα Πιτυούσσα (δίκλινο δωμάτιο) στην Ύδρα, μόλις 200 μ από το λιμάνι
·  Γαστρονομικό σεμινάριο αειφόρου μαγειρικής με τον Γιάννη Μιχαλόπουλο στο “Techne Restaurant & Social” την Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου, 12:00-16:00
· Δείπνο με μενού 5 πιάτων στο εστιατόριο “Techne Restaurant & Social” (συμπεριλαμβανομένων ποτών/αναψυκτικών) μετά την ολοκλήρωση του εργαστηρίου, ξεκινώντας στις 17:00
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τον ιστότοπο http://truevoyagers.com/tours








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου