«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

"Timeless Treasures" μια εντυπωσιακή και πρωτότυπη έκθεση της εικαστικού Μαρίας Γλεζέλλη

Το βράδυ της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου 2017, άνοιξε η έκθεση της εικαστικού Μαρίας Γλεζέλλη Jewelry Installation, με το project "Timeless Treasures" στην αίθουσα Τέχνης "Μελίνα Μερκούρη" στο λιμάνι της Ύδρας.  
Η Μαρία Γλεζέλλη σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών στα Ιωάννινα και η παραμονή της στην πόλη της Ηπείρου της έδωσε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με την τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας και να ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα κοσμήματα. Κοσμήματα κλασικά αλλά και πλεκτά που έχουν ως πρώτη ύλη πολύτιμους λίθους και σύρμα, ενώ ποικίλλουν σε πρόσθετες λεπτομέρειες. 

Η εικαστικός Μαρία Γλεζέλλη ακολουθώντας μία αντίθετη, συνθετική πορεία συμπυκνώνει τη γραφή της επάνω στα γλυπτικά σύνολα που μας παρουσιάζει. Ασχολείται με το κόσμημα επαγγελματικά και χρησιμοποιεί τις τεχνικές δεξιότητες της κασμηματοποιίας και τον πλούτο των υλικών της για να προσεγγίσει την έννοια της θηλυκότητας διαχρονικά.
Το project "Timeless Treasures" που παρουσιάζει στην Ύδρα εξερευνά τη σχέση που υπάρχει μεταξύ γης και διαστήματος σαν ένα ατελείωτο γαλαξιακό ταξίδι στο διάστημα… αφού τα γήινα υλικά που χρησιμοποιεί η εικαστικός έχουν τις ρίζες τους σε αστρικά σώματα και έτσι μέσα από αυτή την εγκατάσταση εξερευνά αυτή την ιδιαίτερη σχέση μεταξύ γης και διαστήματος…
Βλέποντας την έκθεση εντυπωσιαζόμαστε από την ποικιλία των σχεδίων και τα πρωτότυπα πλεκτά κοσμήματα αλλά και άλλα κοσμήματα που εκτίθενται με  διάφορους ημιπολύτιμους λίθους όπως αχάτη, κοράλλι, μαργαριτάρια, δαντέλα, δέρμα κ.α.
Επίσης ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί ένα πλεκτό με ψιλό σύρμα που εντυπωσιάζει με τον όγκο και το σχέδιο του…
Η  εντυπωσιακή έκθεση της εικαστικού Μαρίας Γλεζέλλη θα είναι ανοικτή έως και τις 25 Σεπτεμβρίου 2017 
Πληροφορίες
Χώρος: αίθουσα  Τέχνης "Μελίνα Μερκούρη"
Διάρκεια: 21-25 Σεπτεμβρίου 2017
Εγκαίνια: 21 Σεπτεμβρίου 2017 από τις 7 - 11 μ.μ.
Ώρες: 11:00 - 14:00 και 18:00 - 23:00 καθημερινά

Ιστοσελίδα: http://www.algoelegante.gr/









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου