«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Πεζοπορία στην κορυφή Έρως της Ύδρας

 

Από: bloghealthylife
·       Εκδήλωση από το χρήστη Healthy life
·       Online εκδήλωση
·       Κυριακή, 30 Μαΐου 2021 στις 6:15 π.μ. UTC+03 – 11 μ.μ. UTC+03
·       Τιμή: Δωρεάν · Διάρκεια: 16 ώρες 45 λεπτά
·      
Δημόσια  · Οποιοσδήποτε εντός ή εκτός Facebook
Η επανεκκίνηση του Healthy Life θα γίνει με μια άκρως καλοκαιρινή εξόρμηση στην κοσμοπολίτικη Ύδρα που τόσο πολύ αγαπάμε, στην πιο ήσυχη περίοδο του νησιού για να το χαρούμε στο έπακρο!
Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, μικρό, βραχώδες και ταυτόχρονα «απέραντο» και μεγαλειώδες. Τόπος καμωμένος από την ελευθερία που χαρίζει το πέλαγος, η Ύδρα, γέννησε, έθρεψε και κυριάρχησε στον πόλεμο για την ανεξαρτησία ολόκληρης της χώρας. Νιώθεις από την πρώτη στιγμή σαν να βρίσκεσαι σε μια άλλη εποχή. Οι κόρνες και τα φανάρια δεν έχουν χώρο εδώ μιας και τα μόνα «μεταφορικά» μέσα είναι τα γαϊδουράκια που θα φωτογραφηθούμε μαζί τους.
Η μετάβαση μέχρι το Μετόχι θα γίνει με πολυτελές πούλμαν από την Αθήνα. Από εκεί θα περάσουμε απέναντι στην Ύδρα με ειδικά ναυλωμένο σκάφος για την ομάδα μας. (όχι με το δρομολογιακό πλοίο για να κερδίσουμε χρόνο). Θα έχουμε χρόνο να περιηγηθούμε στα λευκά γραφικά σοκάκια του λιμανιού και να τα εξερευνήσουμε πριν ξεκινήσει η πεζοπορία μας για το υψηλότερο σημείο του νησιού.
Ξεκινάμε μέσα από το λιμάνι και κατευθυνόμαστε προς τον άγιο Κωνσταντίνο τον Υδραίο που προσφέρει μια πανοραμική θέα του λιμανιού από ψηλά. Στην συνέχεια θα φτάσουμε στη μονή του Προφήτη Ηλία, όπου εκεί φυλακίστηκε και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.
Η πεζοπορία μας θα έχει ως υψηλότερο σημείο αναφοράς την κορυφή Έρως, όπου περνά και ο δημοφιλής και αγαπημένος ορεινός αγώνας του νησιού. Η θέα καθ΄ ολη τη διάρκεια της πορείας μας είναι μαγευτική καθώς το απέραντο γαλάζιο θα κυριαρχεί στο οπτικό μας πεδίο μαζί με τους γήινους τόνους του βουνού. Πανοραμική θέα 360 μοιρών, από τη μία το Μυρτώο Πέλαγος και από την άλλη ο Αργοσαρωνικός με τα υπόλοιπα νησάκια του.
Θα συνεχίσουμε με κατάβαση πλέον, κατευθυνόμενοι προς την παραλία του Βλυχού, όπου σύμφωνα με το Forbes είναι η ωραιότερη παραλία του νησιού που δεν πρέπει να χάσει κανένας επισκέπτης.
Εκεί θα ρίξουμε τις δροσερές βουτιές μας και θα γευματίσουμε (ΠΡΟΕΡΑΙΤΙΚΟ γεύμα) στο δοκιμασμένο από το Healthy Life (σε παλαιότερες εξορμήσεις) προσεγμένο εστιατόριο Ενάλιο. (δείτε τις κριτικές στο trip advisor). Τόσο ο χώρος, όσο και το φαγητό είναι εξίσου προσεγμένα! Η θέα δε της παραλίας του Βλυχού θα σας βάλει σε σχέδια για την επόμενη φορά. Όσοι ακολουθήσετε, θα το θυμηθείτε αυτό!
Σας προειδοποιώ, μετά την ανάβαση στο Έρως, μπορεί να γυρίσετε ερωτευμένοι με το νησί στην Αθήνα! (εγώ είμαι ήδη!)
Θέλεις να έρθεις, αλλά δεν θέλεις να ανέβεις στην κορυφή?? Σε περίπτωση που κάποιος θέλει απλώς να περιπλανηθεί στα σοκάκια του νησιού και να γνωρίσει την Ύδρα χωρίς να λάβει μέρος στην πεζοπορία, υπάρχει και αυτή η δυνατότητα. Η διαφορά είναι ότι θα πρέπει να μεταβεί με ταξί πλοιαράκι μέχρι τον Βλυχό (εισητήριο 6 ευρώ) για να συναντήσει την υπόλοιπη ομάδα εκεί, από όπου και θα γίνει η αναχώρηση μας από το νησί.
Σχετικά με τον COVID-19: θα τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται για τον αριθμό των επιβαινόντων, τόσο στο πούλμαν, όσο και στο σκάφος. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και η χρήση αντισηπτικού που σας παρέχουμε εμείς. ΠΡΟΣΟΧΗ Θα είναι υποχρεωτική η θερμομέτρηση κατά την επιβίβαση.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Πεζοπορική διαδρομή περίπου 8 χιλιομέτρων / υψομετρική +/- 588 μέτρα (Βαθμός δυσκολίας μέτριος Α+) Απευθύνεται σε πεζοπόρους και άτομα με καλή φυσική κατάσταση.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ:
• Παπουτσι πεζοπορίας ή ορειβατικό μποτάκι
• Μπατόν πεζοπορίας (συνίσταται)
• Σακίδιο πλάτης
• Καπέλο, Γυαλιά ηλίου, Αντηλιακό
• Νερό (τουλάχιστον 1,5 Λίτρο) & σνακ υψηλής θερμιδικής αξίας
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ από ΜΕΤΡΟ ΔΟΥΚΙΣΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ 06:15
ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ:
1. ΠΑΛΑΤΑΚΙ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ 06:35
2. ΔΙΟΔΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ 06:45
3. ΙΣΘΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 07:20
ΚΟΣΤΟΣ ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ : 52 ευρώ
Κόστος φαγητού ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ (μενού, ρωτήστε μας)
μαζί με ξαπλώστρα στην παραλία: 15 ευρώ
ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για να κρατήσετε θέση θα πρέπει να συμπληρώσετε την αίτηση που θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: shorturl.at/dixKV
Για περισσότερες πληροφορίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, είτε inbox, είτε τηλεφωνικά στο 690 679 5749 (Ειρήνη)
Healthy Life, better life!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου