«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

Παρουσία της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κ. Σακελλαροπούλου κορυφώθηκαν στην Ύδρα οι εορταστικές εκδηλώσεις απόδοσης τιμής στον Ναύαρχο Α. Μιαούλη και τους θαλασσομάχους του νησιού

 

Η ΥΔΡΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΝΑΥΑΡΧΟ ΚΑΙ ΝΑΥΜΑΧΟ ΑΝΔΡΕΑ ΜΙΑΟΥΛΗ ΤΟΥ ΤΡΙΝΗΣΙΟΥ ΣΤΟΛΟΥ (ΥΔΡΑΣ, ΣΠΕΤΣΩΝ ΚΑΙ ΨΑΡΩΝ) ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΥΔΡΑΙΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021 και με την παρουσία της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κ. Σακελλαροπούλου κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Ύδρα με μια φαντασμαγορική τελετή που περιλάμβανε απόδοση τιμής στον Ναύαρχο του Ελληνικού στόλου Αντρέα Μιαούλη και του ναυμάχους της Ύδρας, τους Ναυμάχους Του νησιού αλλά και φόρο τιμής για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης. Νωρίτερα πλοίο του Πολεμικού μας Ναυτικού κατέπλευσε στην Ύδρα και πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα από το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας η μεταφορά της Ληκύθου με την καρδιά του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη αλλά και του Σταυρού που είχε στο πλοίο του  στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Στη συνέχεια έγινε η υποδοχή των καλεσμένων από τον Δήμαρχο Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκη και το Δημοτικό Συμβούλιο. Λίγο μετά τις 22:00 και μετά την εκφώνηση του λόγου του Δημάρχου της Ύδρας ένα μεγάλο πλήθος επισκεπτών και κατοίκων του νησιού παρακολούθησε το εντυπωσιακό δρώμενο - υπερθέαμα με την αναπαράσταση της πυρπόλησης  της οθωμανικής αρμάδας και την καύση των πυροτεχνημάτων.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου