«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος για το 2022-23, "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ" / ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ 2022 η ΚΕΔΥ και η ANIMART αναζητά γυναίκες για τη συμμετοχή τους σε ντοκιμαντέρ ώστε να αποτυπωθεί η καθημερινότητα μέσα από την τέχνη

 


Από: Πρόεδρο Κοινωφελούς Επιχείρισης Δήμου Ύδρας κα Κατερίνα Μαραγκού  
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος για το 2022-23, "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ" / ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ 2022, θα θέλαμε να μας στείλετε μήνυμα για όσες γυναίκες ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στο πρώτο ντοκυμαντερ που θα πραγματοποιηθεί αύριο σε συνεργασία με το ANIMART 2022. 
Θα στηθεί ένα τραπέζι με καρέκλες στενόμακρο και θα γίνει μια ζωντανή συζήτηση με κάποιες γυναίκες του νησιού που θα ήθελαν μπροστά σε κοινό να μοιραστούν κάποια πράγματα μαζί μας. Τα θέματα που θα θέλαμε να εστιάσουμε είναι ο γάμος, ως σύμβαση και συνθήκη, η παρθενία ως κοινωνικό βίωμα, η θέση της γυναίκας σε σχέση με μια κλειστή κοινωνία, τα στερεότυπα, την έννοια της ελευθερίας και της αυτοδιάθεσης. Θα θέλαμε να γνωρίσουμε καλύτερα τις τοπικές ομάδες και να μοιραστούν μαζί μας τις ιστορίες τους για να δούμε πως θα στηθεί όλο αυτό και τι υλικό θα έχουμε. Στο τραπέζι θα υπάρχουν κάποια αντικείμενα- έργα δικά μας (ANIMART) αλλά θα ζητήσουμε και από τις κυρίες να φέρουν και να τοποθετήσουν ένα δικό τους αντικείμενο που κάτι σημαίνει για εκείνες. Επίσης η εικαστικός της ομάδας Δήμητρα Χανιώτη θα ήθελε όποια κυρία διατίθεται,  να της δωρίσει από ένα κέντημα της και εκείνη θα φτιάξει, επεμβαίνοντας σε αυτά, ένα εικαστικό «τραπεζομάντηλο» για το τραπέζι μας.
Η φετινή χρονιά θα περιλαμβάνει πολλές συνεντεύξεις και βιώματα από τους κατοίκους του νησιού μας και με την βοήθεια επώνυμων και σπουδαίων σκηνοθετών θα φτιάξουμε την σημερινή αποτύπωση της καθημερινότητας μας πλέκοντας τις ιστορίες μας μέσα από την τέχνη.
Θα ήταν χαρά μας να συμμετάσχετε όσοι επιθυμείτε, περιμένουμε μήνυμα στη σελίδα σας με τα στοιχεία σας για να σας ειδοποιήσουμε για τη πρώτη μας συνάντηση αύριο.
Εκ της ΚΕΔΥ
Κατερίνα Μαραγκού
Πρόεδρος ΚΕΔΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου