«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Με τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Σεβασ. Μητροπολίτου μας κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ ολοκληρώθηκε και η 4η κατασκηνωτική περίοδος των κοριτσιών Γυμνασίου – Λυκείου στην Αίγινα

 

Κείμενο και φωτογραφίες από: Γραφείο Τύπου Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης
Με τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ, ολοκληρώθηκε και η 4η κατασκηνωτική περίοδος των κοριτσιών Γυμνασίου – Λυκείου, από 25/07/22 – 03/08/22, στο αγιοβάδιστο νησί της Αιγίνης.
Η φετινή κατασκήνωση αφιερώθηκε στη Μικρά Ασία και στην πνευματική της παράδοση, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από το θλιβερό  γεγονός της Μικρασιατικής Καταστροφής.
Το πρόγραμμα της κατασκήνωσης υπήρξε στενά συνδεδεμένο με τη λατρευτική ζωή: πρωινή και βραδινή προσευχή, αγιογραφικά αναγνώσματα, το μυστήριο της Εξομολόγησης, καθώς και η Θεία Λειτουργία της Κυριακής έδωσαν τη δυνατότητα της πνευματικής τροφοδότησης στις κατασκηνώτριες.
Η αρχηγός κ. Γιαννούλη Μαρία και τα κατηρτισμένα στελέχη της φετινής κατασκηνωτικής περιόδου έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και προσέφεραν ουσιαστικά.
Η βοήθεια των υπαρχηγών Μπίσια Παναγιώτας, Μεγρέμη Αθανασίας και Παπαντωνίου Ιωάννας συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχία αυτή. Επιπρόσθετα, οι ομαδάρχες: Γεωργακοπούλου Χαρά, Καραγιαννίδη Σόνια, Λυκούδη Μαριαλένα, Στρατηγού Ξανθούλα, Τσάχαλη Γεωργία, Φούντογλου Δήμητρα, Γιούλη Εφραιμία, Μάλλιαρη Ελένη, Γκούντα Γεωργία, Ανδρεάδη Ελένη, Τσέμπογλου Μαρία, Τσέμπογλου Κατερίνα, Περράκη Σοφία στάθηκαν κοντά στα παιδιά με αγάπη και ευαισθησία. Ανεκτίμητη ήταν η παρουσία της νοσηλεύτριάς μας, Βάτσικα Μαρίας, η οποία ήταν παρούσα σε κάθε ιατρική ανάγκη των κατασκηνωτριών. 
Θερμές ευχαριστίες στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας Κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ, στον Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αμφιλόχιο Γελαδάκη, ο οποίος συνέδραμε ακούραστα κάθε φορά που του ζητήθηκε καθώς και στον Αιδεσ. Πρωτ. π. Νεκτάριο Κουκούλη και στους συνεργάτες του στα μαγειρία, που για μια ακόμη χρονιά κοπίασαν για την φιλοξενία των κατασκηνωτριών. Τέλος, ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται προς την Οσιωτάτη Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος – Αγίου Νεκταρίου, Τιμοθέη μοναχή.
Ευχή όλων μας είναι οι πνευματικές εμπειρίες, τα διδάγματα και οι αναμνήσεις που αποκομίσαμε από τη συμμετοχή μας στην Κατασκήνωση να μας συντροφεύουν και να μας στηρίζουν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς που ακολουθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου