«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

Η Ίρις Γιαννακοπούλου μας καλεί να ταξιδέψουμε στη θάλασσα, τον άνεμο και το φως μέσα από την έκθεση της «to the Moon & back»

Από: iris.giannakopoulou

ΕΝΑΡΞΗ : ΣΑΒΒΑΤΟ 13 Αυγούστου στις 20:00!!
13/8- 4/9
Πολιτιστικό Μέγαρο Μελίνα Μερκούρη
ΥΔΡΑ
Σας περιμένω με χαρά!!!
Η Ίρις Γιαννακοπούλου σκίτσα ως μέσο γραφής: το προσωπικό της κείμενο μια ξεχωριστή μαύρη γραμμή που ενώ αποτυπώνει γρήγορα φευγαλέες εικόνες δίνει μήκος και διάρκεια στον βιωματικό χώρο και χρόνο. Τα αντικείμενα, φτιαγμένα από περιγράμματα και πολύχρωμες αλληλεπικαλυπτόμενες διαφάνειες, μεταμορφώνονται συνεχώς μέσα στην κίνηση ενός κόσμου υφασμένου από θάλασσα, άνεμο και φως, που δίνει ζωή και συνεχώς δονείται. Στα έργα της, η Ίρις ερμηνεύει την εμπειρία της ενότητας της με τον κόσμο, σε αυτόν τον λιτό χώρο μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού: το βλέμμα της κατοικεί στον κόσμο μέσω της ζωγραφικής του.
Στην έκθεση ‘to the moon & back’ ζωγραφίζονται διαφορετικές όψεις του λιμανιού της Ύδρας με ζωντανά χρώματα: Η περήφανη τοπική σημαία της Ύδρας φτερουγίζει με τον γλάρο να στέκεται στο πόστο της, τις καφέ πέτρες των σπιτιών φωτίζεται από τον βραδινό ήλιο, το ορόσημο το ferry boat είναι δεμένο με το σχοινί του πάνω στη γη. Ελαφρώς ταξιδεύουν τα ιστιοπλοϊκά στην έκθεση, από το νησί Ύδρα στο Αγκίστρι, Αίγινα, Σπέτσες, Πόρο. Μια αφήγηση του Αργοσαρωνικού κόλπου ως προσωπική Ιθάκη. Η λαχτάρα και η ανακάλυψη ενός τόπου όπου η άγκυρα είναι ασφαλής και η καρδιά γεμάτη, να βουτήξει μέσα στο τοπίο όπως και η βουτιά στα κρυστάλλινα νερά μιας πληρότητας χωρίς χρόνο, ζωντανής και ζωτικής σημασίας. Τώρα, σηκώνει τα πανιά και ταξιδεύει στο φεγγάρι & πίσω.
Αποκομμένη από την κλίμακα τους και την αφηγηματική συνέχεια των σκίτσα της, στην έκθεση ‘to the moon & back’, η Ίρις μας προσκαλεί να ταξιδέψουμε στα τοπία της με την επίμονη ελαφρότητα ενός παιδιού και τη ζωτική σταθερότητα του μητρικού βλέμματος.

Ίρις Γιαννακοπούλου «to the Moon & back»
Αίθουσα Τέχνης & Πολιτισμού Μελίνα Μερκούρη , Ύδρα
Διάρκεια έκθεσης: 13 Αυγούστου – 04 Σεπτεμβρίου 2020
Εγκαίνια: Σάββατο 13 Αυγούστου 2020 στις 20:00
Ώρες λειτουργίας: 11:00-13:00 & 19:00-23:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου