«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Στη 201η επέτειο από τη Ναυμαχία του Κατακόλου παραβρέθηκε η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας Ντίνα Αδαμοπούλου

 

Από: Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας / Γενικά Αρχεία του Κράτους
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΕΤΕΙΑΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ
ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ
Καλεσμένη στη 201η επέτειο από τη Ναυμαχία του Κατακόλου, από τον Πρόεδρο της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Ναυτικού / Παραρτήματος Νομού Ηλείας, Πλοίαρχο (Ε) ε.α. Ζώη Υφαντή, παραβρέθηκε η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας Ντίνα Αδαμοπούλου, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022.
Οι εκδηλώσεις, πραγματοποιήθηκαν για να τιμήσουν τη Ναυμαχία που έλαβε χώρα την 30η Σεπτεμβρίου 1821 στο λιμάνι του Κατακόλου και στην οποία έδρασε και πρωταγωνίστησε ο Υδραίος Ναύαρχος Ανδρέας Μιαούλης εναντίον του Οθωμανικού στόλου.
Η επέτειος τιμήθηκε 11η συνεχή χρονιά με Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κατακόλου, ενώ στη συνέχεια τελέσθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αφανούς Ναύτη.
Η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ Ντίνα Αδαμοπούλου απηύθυνε χαιρετισμό κάνοντας αναφορά στην ηγετική μορφή του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη και στη δράση του κατά την εκεί Ναυμαχία, αλλά και στην προσφορά των κατοίκων του Κατακόλου και του Πύργου στον Αγώνα, ενώ κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αφανούς Ναύτη.
Ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Ν. / Παραρτήματος Νομού Ηλείας κ. Ζώης Υφαντής, ευχαριστώντας την κα Αδαμοπούλου για την παρουσία της στις εκδηλώσεις, της επέδωσε τιμής ένεκεν το Θυρεό της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου