«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Η Web2Learn και το Μουσείο Γουλανδρή, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Επισκέπτες ως ενεργοί πολίτες: η ενίσχυση της συμμετοχικότητας στις δράσεις φορέων πολιτισμού για την κλιματική αλλαγή» - Συμμετέχει η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ κα Κ. Αδαμοπούλου

 

Από: Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας / Γενικά Αρχεία Κράτους
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ημερίδα Επισκέπτες ως ενεργοί πολίτες: η ενίσχυση της συμμετοχικότητας στις δράσεις φορέων πολιτισμού για την κλιματική αλλαγή
ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ,
1η Δεκεμβρίου 2022
Η Web2Learn, εταίρος στο ευρωπαϊκό έργο The GLAMers, και το Μουσείο Γουλανδρή, διοργανώνουν μια ημερίδα με θέμα «Επισκέπτες ως ενεργοί πολίτες: η ενίσχυση της συμμετοχικότητας στις δράσεις φορέων πολιτισμού για την κλιματική αλλαγή», την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου  2022, στους χώρους του Μουσείου.
Σε αυτήν τη σημαντική και σπουδαία Ημερίδα, έχει κληθεί να συμμετάσχει και η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου Μουσείου Ύδρας και Αν. Προϊσταμένη Αρχείων Αργοσαρωνικού Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου, η οποία θα μιλήσει στην 3η στρογγυλή τράπεζα, που σύμφωνα με το Πρόγραμμα θα συζητήσει για το θέμα «Ο ρόλος της τέχνης στην ενδυνάμωση της ενεργού πολιτειότητας στους χώρους Πολιτισμού (για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής)».
Σκοπός της εκδήλωσης είναι να παρουσιαστούν στους φορείς πολιτισμού και στο ευρύ κοινό τα αποτελέσματα του έργου, καθώς επίσης και να προαχθεί η ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών για την ενδυνάμωση της ενεργού πολιτειότητας (active citizenship) αναφορικά με την κλιματική αλλαγή μέσα από δράσεις που έχουν αναλάβει πολιτιστικοί φορείς (Πινακοθήκες, Βιβλιοθήκες, Αρχεία, Μουσεία) στην μετά-πανδημική περίοδο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου