«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

Ο Σεβασμ. Ποιμενάρχης μας κ.ΕΦΡΑΙΜ προεξήρχε της πολυαρχιερατικής Θ. Λειτουργίας στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του ομώνυμου Δήμου Αττικής και τέλεσε την σε Διάκονο Χειροτονία του Σιναίτου μοναχού Πορφυρίου


Από: Γραφείο Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης 
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ  
Το Σάββατο  3η Δεκεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος  Ποιμενάρχης μας κ. ΕΦΡΑΙΜ προεξήρχε  της πολυαρχιερατικής Θ. Λειτουργίας εις τον Ι.Ναό Μεταμορφώσεως του ομωνύμου Δήμου Αττικής  και  ετέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονία  του Σιναίτου μοναχού Πορφυρίου κατά κόσμον κ.Παναγιώτη Φραγκάκου ,Θεολόγου. 
Ο Σεβασμιώτατος  αναφέρθηκε  στην πολύχρονη  γνωριμία με τον π.Πορφύριο ο οποίος  ως λαϊκός υπηρέτησε ευδοκίμως είς τα Γραφεία  της Ιεράς Μητροπόλεως μας εν Ύδρα.
Τόνισε τον κοινό πνευματικό σύνδεσμο με τον αοίδιμο Γέροντα Αρχιμ.π.Ανανία Κουστένη  και υπογράμμισε  μερικές διδασκαλίες του Γέροντος  περί της Ιερωσύνης. 
Ο νέος Διάκονος  π. Πορφύριος  αύριο 4 Δεκεμβρίου  θα χειροτονηθεί εις τον ίδιον Ι.Ναό πρεσβύτερος  από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού  και Μαραθώνος κ.ΚΥΡΙΛΛΟΝ.
ΑΞΙΟΣ!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου