«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Αντιδήμαρχος Ύδρας κα Μ. Κάτσικα: "Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση «Γυναίκες στο Κενό»"


Από: Αντιδήμαρχο Ύδρας κα Μ. Κάτσικα 
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση «Γυναίκες στο Κενό» που διοργάνωσε η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Δήμου Ύδρας,  με στόχο την  ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας γύρω από την έμφυλη βία. 
Η εν λόγω παράσταση, άγγιξε τις καρδιές των θεατών που κατέκλεισαν την Αίθουσα Τέχνης και Συναυλιών “Μελίνα Μερκούρη” και έδειξε πως η βία σε όλες τις μορφές της είναι ένα φαινόμενο που είναι κοντά μας, μας αφορά και απαιτεί τη συνεργασία όλων μας για την αποτελεσματική καταπολέμησή του. 
Η ιδέα αυτή δεν θα είχε πάρει σάρκα και οστά αν δεν την υποστήριζε μέχρι τέλους ο Υδραίος σκηνοθέτης και ηθοποιός Άκης Σιδέρης που σκηνοθέτησε και έγραψε τα κείμενα  της παράστασης, αποδίδοντας με τον καλύτερο τρόπο τις μορφές βίας που θεώρησα σημαντικό ως Πρόεδρος της επιτροπής να παρουσιαστούν.
Οι μορφές αυτές είναι : η ενδοοικογενειακή βία, ο βιασμός, το stalking, και ο ακρωτηριασμός των γεννητικών οργάνων. 
Ευχαριστώ από καρδιάς τον Άκη Σιδέρη, που αφιλοκερδώς εργάστηκε αρκετές ώρες ώστε να δώσει πνοή σε αυτή την ιδέα και την μετέτρεψε σε μια συγκλονιστική θεατρική παράσταση. 
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα εξαιρετικά παιδιά που πλαισίωσαν το θεατρικό και με τις ερμηνείες τους απέδωσαν με τον καλύτερο τρόπο το ευαίσθητο θέμα της έμφυλης βίας και πέρασαν το δικό τους μήνυμα για  μηδενική ανοχή σ'αυτή. 
Βασικός  στόχος  μας μεσω αυτων των δράσεων, είναι η δημιουργία ευαισθητοποιημένων και ενημερωμένων πολιτών που πρεσβεύουν τις αρχές της ισότητας σε όλες τις εκφάνσεις της ανθρώπινης ζωής.
Σας ευχαριστώ: Βασιλική Γκιώνη, Αριστέα Μπάλα, Στελίνα Ντέσκα, Νέλλη Ρίζου,  Αλέξανδρε Παπανικολάου.   
Ευχαριστίες επίσης οφείλω και στον Γιάννη Βούλγαρη για τη χορηγία του στην ηχητική  κάλυψη της παράστασης αλλά και σε όσους συνετέλεσαν στην επιτυχή έκβασή της. 
Η παράσταση «Γυναίκες στο κενό» είναι μια ομαδική δουλειά και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους! 
Πιστεύουμε ότι βάλαμε ένα λιθαράκι στην καλλιέργεια μιας κουλτούρας αλληλεγγύης και σεβασμού για τη δημιουργία μιας ισότιμης κοινωνίας με στόχο την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου