«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης: «Ευχαριστίες στους ιδιοκτήτες των εκτάσεων που θα κατασκευασθούν τα έργα της Διαχείρισης των Απορριμμάτων και του Βιολογικού Καθαρισμού»

 

Από: Δήμαρχο Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκη
«Ευχαριστίες στους ιδιοκτήτες των εκτάσεων που θα κατασκευασθούν τα έργα της Διαχείρισης των Απορριμμάτων και του Βιολογικού Καθαρισμού.
Κατά την προχθεσινή (23/01/2023) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας εγκρίθηκε  η αποδοχή της χρηματοδότησης για την αποζημίωση απαλλοτρίωσης των εκτάσεων των έργων της «Ολοκλήρωσης του δικτύου αποχέτευσης και εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων οικισμού Ύδρας» και της Ολοκληρωμένης διαχείριση αστικών αποβλήτων Νήσου Ύδρας».
Όπως είναι γνωστό δεν μπορεί να δημοπρατηθεί κανένα έργο και κυρίως έργα όπως ο Βιολογικός Καθαρισμός και η Διαχείριση των Απορριμμάτων χωρίς την προηγούμενη εξασφάλιση της απαιτούμενης έκτασης, χωρίς πλήρεις και τεκμηριωμένες μελέτες και χωρίς τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις. Για να φθάσουμε σε αυτό το σημείο απαιτήθηκε μια ιδιαίτερα  επίπονη, χρονοβόρα και κουραστική πολυετής διαδικασία. Μια τεράστια προσπάθεια. Μιας προσπάθεια η οποία αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα, καταγγελίες, μηνήσεις, πυρκαγιές, λεκτικές επιθέσεις και απειλές εναντίον μου και εναντίον των συνεργατών μου καθώς ακόμα και τη σύλληψη μου από την αστυνομία.
Τίποτα όμως δεν μπόρεσε να μας κάμψει. Προχωρήσαμε πάντα με γνώμονα το συμφέρον της Ύδρας και σεβόμενοι την περιουσία των ιδιοκτητών.
Θέλω σε αυτό το σημείο να σταθώ στην προσφορά των ιδιοκτητών προς τον Δήμο μας και την Ύδρα γενικότερα. Είμαστε η μόνη δημοτική αρχή που αναγνώρισε χωρίς αστερίσκους και ενδοιασμούς την περιουσία τους από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου μας. θα αποζημιωθούν για την ιδιοκτησία τους με το πλέον δίκαιο για αυτούς τίμημα. Επί δεκαετίες βοήθησαν τον Δήμο μας. Είναι για εμάς μια πράξη αναγνώρισης και ανταπόδοσης προς τις οικογένειες τους! Τους ευχαριστούμε!»
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου