«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης: "Ξεκίνησε η διαδικασία δημοπράτησης του έργου της προμήθειας και εγκατάστασης βυθιζόμενου κάδου"


Από: Δήμαρχο Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκη
Ξεκίνησε η διαδικασία δημοπράτησης ενός ακόμα έργου Για την Ύδρα μας.
Ξεκίνησε η διαδικασία δημοπράτησης του έργου της προμήθειας και εγκατάστασης βυθιζόμενου κάδου κάθετης διαβαθμισμένης συμπίεσης απορριμμάτων έξω από το γήπεδο. Ύστερα από αίτημα του Δήμου μας το 2018 προς την εταιρεία Μότορ Οϊλ, είχε εξασφαλιστεί ποσό 83.000 Ευρώ για την προμήθεια και εγκατάσταση του εν λόγω συστήματος έξω από το γήπεδο Ύδρας. Οι τεράστιες καθυστερήσεις που προέκυψαν λόγω της δυσκολίας αδειοδότησης από την Αρχαιολογική Υπηρεσία όσο και λόγω της Πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης είχαν ως συνέπεια, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό που συνέταξαν οι Τεχνικές Υπηρεσίας της Περιφέρειας, το κόστος το 2023 να φτάσει τις 110.000 Ευρώ πλέον ΦΠΑ. Συνακόλουθα το υπόλοιπο ποσό (53.400 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) θα το καλύψει ο Δήμος μας με δικούς του πόρους. Ο Δήμος μας την ίδια περίοδο, μέσω των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, συνέταξε τις σχετικές μελέτες για την τοποθέτηση ίδιων συστημάτων και στις περιοχές, Καμίνι, Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, Όμιλος και Περιβολάκια. Οι μελέτες κατατέθηκαν στην Αρχαιολογική Υπηρεσία Πειραιά η οποία τις απέστειλε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (KAΣ) για έγκριση. Χρειάστηκαν δύο συνεδριάσεις του ΚΑΣ και συμπληρωματική γεωλογική μελέτη, για να αποφασιστεί να επιτραπεί η τοποθέτηση των εν λόγω κάδων στο γήπεδο, στα Καμίνια και στα Περιβολάκια και όχι στις περιοχές του Ομίλου και της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού. Ο Δήμος μας έχει ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία αναζήτησης χρηματοδότησης για την προμήθεια και εγκατάσταση παρόμοιων συστημάτων στις περιοχές που τελικά επέτρεψε η Αρχαιολογική Υπηρεσία. Οφείλουμε ένα ουσιαστικό ευχαριστώ στην οικογένεια Βαρδινογιάννη και στην Εταιρεία της "Motor Oil" για τη σημαντική χορηγία προς τον Δήμο μας. Η εικόνα του Νησιού μας, ύστερα από την υλοποίηση και αυτού του έργου αναμένεται να βελτιωθεί σημαντικά.
Δεν μας χαρίστηκε τίποτα. Για να γίνουν έργα Για την Ύδρα μας χρειάζεται καθημερινός Αγώνας, Επιμονή και Σχέδιο. Εμείς δεν έχουμε πολλά να πούμε! Έχουμε πολλά να κάνουμε και τα έργα μας το αποδεικνύουν κάθε μέρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου