«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Τρίτη 4 Ιουλίου 2023

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των Εκδηλώσεων του Ιστορικού Αρχείου - Μουσείου Ύδρας

Από: Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας / Γενικά Αρχεία του Κράτους
Αγαπητοί φίλοι,
Υπενθυμίζουμε ευγενικά το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των Εκδηλώσεων μας, αναφέροντας ταυτόχρονα τις ακριβείς ώρες των εγκαινίων τους.
Σας περιμένουμε με χαρά!...
• 5 Ιουλίου 2023 (Τετάρτη), στις 7 μ.μ. (αντί για την αρχική ώρα 7.30 μ.μ.) Εγκαίνια ψηφιακής Έκθεσης-αφιερώματος στο εμβληματικό σκαρί της Ύδρας «ΕΛΕΝΗ Π.
Η έκθεση θα πλαισιώνεται από OPEN LAB (Ανοιχτό Εργαστήριο) και εφαρμογές εικονικής παρουσίασης του σκαριού σε A/R και V/R. (Διάρκεια Έκθεσης  έως 30 Σεπτεμβρίου)
• 6 Ιουλίου 2023  (Πέμπτη), στις 9 μ.μ. Εγκαίνια αρχειακής και εικαστικής Έκθεσης - αφιερώματος στον μεγάλο Κρητικό συγγραφέα και διανοητή Νίκο Καζαντζάκη, με τον τίτλο: «Η Κρήτη συναντά την Ύδρα: Νίκος Καζαντζάκης, 140 χρόνια Φως», σε συνεργασία με την  Διεθνή Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, το Modern Greek Studies Foundation και το Nikos Kazantzakis Estate και με την υποστήριξη του «Μουσείου Νίκος Καζαντζάκης». Σκοπός της Έκθεσης είναι να παρουσιαστούν πτυχές της ζωής και του οικουμενικού έργου του Νίκου Καζαντζάκη μέσα από σπάνιες φωτογραφίες, βίντεο-προβολές, αρχειακά χειρόγραφά του (που εκτίθενται για πρώτη φορά), προσωπικά αντικείμενα και εκδόσεις των βιβλίων του μεταφρασμένων σε ποικίλες γλώσσες. Παράλληλα θα γίνει προσπάθεια να παρουσιαστεί η επικαιρότητα των λόγων του μέσα από τα αποφθέγματά του ως «δέσμες φωτός» εμψύχωσης, αγάπης και της ανθρώπινης αναζήτησης για το Θείο, για την ευτυχία, την αξιοπρέπεια και την ελευθερία. (Διάρκεια έκθεσης έως 31 Αυγούστου)
• 7 Ιουλίου 2023 (Παρασκευή) στις 8.30 μ.μ., Θεατρικός Μονόλογος με  Δραματοποιημένη αφήγηση διασκευής έργου(ων) του Νίκου Καζαντζάκη, με την Νίκη Σταύρου και συνοδεία λυράρη.
• 6-9 Ιουλίου 2023 (Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή): Αμέσως μετά τα δρώμενα Καζαντζάκη της κάθε ημέρας στο Μουσείο, θα ακολουθεί προβολή Κινηματογραφικών ταινιών βασισμένων σε έργα του Νίκου Καζαντζάκη στον τοπικό κινηματογράφο "Γαρδένια" σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Ύδρας.
• 9 Ιουλίου 2023 (Κυριακή), στις 8.30 μ.μ. Παρουσίαση Βιβλίου του Χρήστου Δασκαλάκη, με τον τίτλο: «Καλή Νίκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου