«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας - Παρουσίαση του βιβλίου "ΚΑΛΗ ΝΙΚΗ" του Υδραίου συγγραφέα και ποιητή Χρήστου Δασκαλάκη

 

Από: Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρουσίαση βιβλίου «ΚΑΛΗ ΝΙΚΗ»
Του Υδραίου Συγγραφέα και Ποιητή Χρήστου Δασκαλάκη
Πλήθος  συμπατριωτών και επισκεπτών του Μουσείου μας παραβρέθηκε στην φιλόξενη ταράτσα του ΙΑΜΥ την Κυριακή 9 Ιουλίου στις 9 το βράδυ για να παρακολουθήσει την  παρουσίαση του νέου βιβλίου του Υδραίου συγγραφέα και ποιητή Χρήστου Δασκαλάκη «ΚΑΛΗ ΝΙΚΗ» από τις εκδόσεις  ΑΓΚΥΡΑ.
Υποδεχόμενη το εκλεκτό κοινό, η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ Ντίνα Αδαμοπούλου, ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και μεταξύ  άλλων αναφέρθηκε στην ζωή, την εξέλιξη της καριέρας και  του συγγραφικού  έργου του Υδραίου συγγραφέα.
Στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στον Χρήστο Δασκαλάκη ο οποίος με τον θεατρικό λόγο του μας ταξίδεψε νοερά στο μοναστήρι της Παναγίας στην περιοχή της Ζούρβας Ύδρας όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια.
Ο συγγραφέας διαβάζοντας επιλεγμένα αποσπάσματα του βιβλίου του μας μετέφερε τις εμπειρίες του και τις συζητήσεις του με τον καλό φύλακα άγγελό του την υπέροχη μοναχή Καλλινίκη για την οποία κυρίως γράφτηκε το βιβλίο του με τον αντίστοιχο ευρηματικό τίτλο ΚΑΛΗ ΝΙΚΗ.  Ο Χρήστος μετέδωσε στους θεατές την μοναστηριακή ατμόσφαιρα, την ηρεμία και το ιερό απόκοσμο φως του χώρου αλλά και τα γέλια και τα πειράγματα της καθημερινής ζωής εκεί.
Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία  τους ο Πρωτοσύγκελος π. Νεκτάριος Δαρδανός ως εκπρόσωπος του Σεβ. Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, ο Αρχιμανδρίτης π. Θεόδωρος Θεοδοσίου, ο Πρωτοπρεσβύτερος  π. Ιωαννίκιος Καλαφάτης, ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης, οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Μπελεγρής και Μαίρη Κάτσικα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μανώλης Καραμήτσος και Νάγια Δασκαλάκη, ο  π. Δήμαρχος Ύδρας Κώστας Αναστόπουλος, ο Διευθυντής του Λυκείου Ύδρας Δημήτρης Σαράντης, η ξενοδόχος Τζένη Σοφιανού, η ξενοδόχος Αγγελική Αεράκη, η Συμβολαιογράφος Ύδρας Δέσποινα Τσερκέζη οι γονείς του συγγραφέα Νότης και Γιούλα Δασκαλάκη.   Παραβρέθηκαν επίσης πολλοί Υδραίοι συμπατριώτες καθώς και πολλοί φίλοι της Ύδρας,  Έλληνες και ξένοι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου