«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

Με λαμπρότητα τελέστηκε ο Μέγας Τρισαρχιερατικός Εσπερινός στον Ι. Καθεδρικό Ναό Ύδρας για την εορτή του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου

 

Από: Γραφείο Τύπου - Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Με λαμπρότητα  τελέστηκε  το Εσπέρας  της 13ης Νοεμβρίου  2023 ο Μέγας Τρισαρχιερατικός Εσπερινός  εις τον Ι. Καθεδρικό Ναό Ύδρας  επί τη εορτή του Αγίου ενδόξου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου.
Χοροστάτησε  και ομίλησε διδακτικά  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Αργολίδος  κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ,ενώ συγχοροστάτησαν  ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. ΕΦΡΑΙΜ.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας  προσφώνησε  τους προσκληθέντας αγίους Αρχιερείς  και τους ευχαρίστησε  για την παρουσία  τους  στην Ιστορική και ένδοξη Νήσου Υδρα ,την έδρα  της Ιεράς Μητροπόλεως  μας.
Αναφέρθηκε δι ολίγον στην γενναία προσωπικότητα  του Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου και στα σπουδαία  μηνύματα  της θυσίας του λίγο πριν την Επανάσταση του 1821.
Παρέστησαν οι αρχές  της Νήσου  και πλήθος πιστών.
Ενωρίτερον  τελέστηκε  στον Ιερό Ναό του  Νεομάρτυρος  ο μικρός Εσπερινός  και η μεταφορά  της Τιμίας Κάρας  Του στον Ιερό Καθεδρικό Ναό.
Μετά το πέρας  του Μ. Εσπερινού  ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας  παρέθεσε  δείπνο στους Αγίους Αρχιερείς.
Την  οργάνωση  για τα της παραμονής  της εορτής  στον Ι. Καθεδρικό Ναό Ύδρας  είχε ο προϊστάμενος  του εν λόγω Ι. Ναού  και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος πρωτ. π. Ακίνδυνος Δαρδανός.
Φωτογραφίες  Γιώργος Σκορδαράς.
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ  ΤΥΠΟΥ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου