«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023

Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου κατέταξε στις αγιολογικάς δέλτους τον Όσιο Πατέρα Γερβάσιο Παρασκευόπουλο - Υπήρξε Γέροντας του αοιδίμου Μητροπολίτου Ύδρας Κυρού ΙΕΡOΘΕΟΥ

 

Από: Γραφείο Τύπου - Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου  κατέταξε  την 16η  Νοεμβρίου 2023 εις τας αγιολογικάς  δέλτους τον  Όσιο Πατέρα Γερβάσιον τον Παρασκευόπουλον (1878- 1964).
Υπήρξε μαθητής  και πνευματικό παιδί του Αγίου Νεκταρίου καθώς  και Γέροντας του αοιδίμου Μητροπολίτου Ύδρας Κυρού ΙΕΡOΘΕΟΥ.
Η ανακομιδή  των Λειψάνων του,  έγινε το 2014  (Συχαινά Πατρών  Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής, Κατασκηνώσεις), εις την οποία  παρέστη και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. ΕΦΡΑΙΜ.
Δια το κορυφαίο αυτό  πνευματικό  γεγονός της αγιοκατάξεως του Αρχιμ. π. Γερβασίου χαρμοσύνως ήχησαν την μεσημβρίαν  της 16ης Νοεμβρίου  οι κώδωνες του Ι. Καθεδρικού Ναού Ύδρας  τη Σεπτή Εντολή του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας.
Δια τα του βίου του θα αναγνώσετε εις την σχετική εγκύκλιον της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών αλλά και εις πολλά βιβλία  που έχουν γραφτεί  για τον νέον Όσιο Γερβάσιον των εκ Πατρών, τον διδάσκαλον, τον ελεήμονα  τον ηγιασμένον.
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου