«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

Έργα της Κριστέλλας Δημητρίου εκτίθενται στο Προξενείο στην Μελβούρνη

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Μελβούρνη κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης με την ποιήτρια κυρία Αντρέα Δημητρίου, έχοντας ανωτέρω έργα της αείμνηστης εικαστικού Κριστέλλας Δημητρίου. Source: SBS / SBS Greek
Έργα ζωγραφικής της αείμνηστης Ελληνοαυστραλής καλλιτέχνιδας Κριστέλλας Δημητρίου φιλοξενούνται εδώ και μερικές ημέρες στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Μελβούρνη, με πρωτοβουλία του Γεν. Προξένου Εμμανουήλ Κακαβελάκη.
Για την έκθεση των πινάκων έδωσε την συγκατάθεσή της η αδερφή της πρόωρα χαμένης ποιήτριας, εικαστικού και μουσικού, η Ανδρέα Δημητρίου, ποιήτρια και η ίδια.
Η Κριστέλλα Δημητρίου, ελληνοκυπριακής καταγωγής, έζησε στην Ελλάδα και την Αυστραλία. Απεβίωσε το 2018 έπειτα από γενναία μάχη με τον καρκίνο. Έκτοτε, η Αντρέα Δημητρίου έχει επιδοθεί σε μια διαρκή προσπάθεια να διασώσει και να αναδείξει το εικαστικό και γενικά όλο το έργο που άφησε πίσω της η αδερφή της.
Η αείμνηστη Ελληνοαυστραλή καλλιτέχνιδα Κριστέλλα Δημητρίου Source: Supplied
Οι ζωγραφικοί πίνακες παρουσιάστηκαν στο κοινό στο πλαίσιο εκδήλωσης του Γενικού Προξένου για εργαζομένους σε ελληνόφωνα μέσα ενημέρωσης, την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου.
«Είχα πάει σε εκδήλωση στον «Δημόκριτο» όπου εκτίθεντο έργα της Κριστέλλας Δημητρίου… Εκεί γνωρίστηκα με την αδερφή της Αντρέα και συζητήσαμε την πιθανότητα να φιλοξενηθούν πίνακες της και στο Προξενείο. Κάναμε την αίτηση στο υπουργείο, εγκρίθηκε και η έκθεση είναι πλέον πραγματικότητα. Χαίρομαι για αυτή την εξέλιξη. Θέλω όλοι να δείτε τα έργα και μπορεί σε κάποιους να μιλήσουν όπως μίλησαν και σε μένα», επισήμανε ο κ. Κακαβελάκης.
Να σημειωθεί πως η κυρία Δημητρίου είπε ότι «η έκθεση θα παραμείνει στο προξενείο σε μόνιμη βάση».
Στην εκδήλωση στο προξενείο, μεταξύ των παρισταμένων ήταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας, Βασίλης Παπαστεργιάδης.
Να αναφερθεί ότι όποιος Ελληνο-Αυστραλιανός οργανισμός ενδιαφέρεται να φιλοξενήσει έργα της Κριστέλλας Δημητρίου στους δημόσιους χώρους του, μπορεί να επικοινωνήσει με την Αντρέα Δημητρίου στο email tsakpina1808@yahoo.com...
Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://www.sbs.com.au/language/greek/el/podcast-episode/christella-demetrious-works-are-on-display-at-the-greek-consulate-in-melbourne

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου