«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Απάντηση του Δημάρχου Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκη για την τοποθέτηση και λειτουργία των Κάδων Απορριμμάτων Κάθετης Συμπίεσης σε ανακοίνωση του Συνδυασμού "Μέλλον της Ύδρας"

 

Από: Δήμαρχο Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκη
«Με έκπληξη διαβάσαμε την ανάρτηση της Φωνής της Ύδρας με τίτλο: «Βυθιζόμενοι Κάδοι Επιστολή του Συνδυασμού Μέλλον της Ύδρας στον Δήμαρχο και στον Αντιδήμαρχο».
Κατ’ αρχάς, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ο Συνδυασμός «Μέλλον της Ύδρας» παραδέχεται εμμέσως την απόπειρα παραπλάνησης του εκλογικού σώματος που επιχείρησε στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, συμπεριλαμβάνοντας στο μόλις τετρασέλιδο πρόγραμμα του το «όραμά» του για την τοποθέτηση υπογειοποιημένων κάδων, ενώ τόσο οι μελέτες, όσο και η άδεια και η χρηματοδότηση, είχαν ήδη εξασφαλιστεί από τη δική μας δημοτική αρχή. 
Αναφορικά τώρα με την «επιστολή» του εν λόγω Συνδυασμού παρατηρούνται τρεις βασικές ανακρίβειες και ταυτόχρονα ενδείξεις ανευθυνότητας.
Πρώτη Ανακρίβεια και ένδειξη Ανευθυνότητας του Συνδυασμού «Μέλλον της Ύδρας»: Από πότε οι επιστολές «πρωτοκολλούνται» με αναρτήσεις στο facebook και όχι στο επίσημο πρωτόκολλο του Δήμου; Στον Δήμο μας μέχρι και σήμερα 07/12/2023 δεν έχει πρωτοκολληθεί ΚΑΜΙΑ επιστολή του Συνδυασμού «Μέλλον της Ύδρας».
Δεύτερη Ανακρίβεια και ένδειξη Ανευθυνότητας του Συνδυασμού «Μέλλον της Ύδρας»: Ο κ. Καραμήτσος, επικεφαλής του εν λόγω Συνδυασμού και μέχρι το 2021 μέλος της δημοτικής μας παράταξης (εντεταλμένος καθαριότητας και Αντιδήμαρχος), την ημέρα της παρουσίασης του συστήματος έλεγε στον ανάδοχο ότι και ο ίδιος είχε επικοινωνήσει με την εταιρεία που έχει προμηθεύσει το απορριμματοφόρο τύπου μύλου του Δήμου και τον είχαν διαβεβαιώσει ότι υπάρχει συμβατότητα με όλα τα αυτοκίνητα του Δήμου. Ωστόσο, λίγες ημέρες αργότερα, ανάρτησε την ανωτέρω «επιστολή», με την οποία μας καλεί να ενημερωθεί «αρμοδίως και υπεύθυνα», αφού προφανώς «ξέχασε» τις διαβεβαιώσεις που όπως δήλωνε είχε λάβει από την εταιρεία…
Τρίτη Ανακρίβεια και ένδειξη Ανευθυνότητας του Συνδυασμού «Μέλλον της Ύδρας»: Η πρόσκληση που όλοι λάβαμε έκανε λόγο για παρουσίαση του συστήματος, η οποία πραγματοποιήθηκε και όλοι αντιληφθήκαμε τη χρησιμότητα του και τη βελτίωση που συνιστά τόσο για την περιοχή όσο και γενικότερα για την αποκομιδή των απορριμμάτων. Το σύστημα αυτό είναι συμβατό με το απορριμματοφόρο όχημα τύπου πρέσας του Δήμου μας, το οποίο αυτό το διάστημα πραγματοποιεί το ετήσιο σέρβις του, οπότε και δεν κατέστη δυνατή η δοκιμή του με το όχημα αυτό. Κατά την παρουσίαση του συστήματος, έγινε δοκιμή μόνο με το απορριμματοφόρο όχημα τύπου μύλου του Δήμου, το οποίο άλλωστε προορίζεται για την περισυλλογή των βιοαποβλήτων μετά την έναρξη λειτουργίας της μονάδας ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων και όχι για την αποκομιδή των συμμείκτων απορριμμάτων. Έτσι, κατά την ημέρα της παρουσίασης, διαπιστώθηκε η μη συμβατότητα με το εν λόγω απορριμματοφόρο οχήματα του Δήμου μας (μύλο) και όχι γενικά με όλα τα οχήματα, όπως υπονοείται παραπλανητικά με την ανωτέρω «επιστολή» του «Μέλλοντος της Ύδρας».
Ταυτόχρονα ενημερώνουμε ότι ο Δήμος μας έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες για την προμήθεια ενός ακόμη οχήματος τύπου πρέσας για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες από τη λειτουργία δύο νέων συστημάτων υπογειοποιημένων κάδων κάθετης συμπίεσης απορριμμάτων που θα τοποθετηθούν στις περιοχές «Περιβολάκια» και «Καμίνια».
Θεμιτός ο κάθε έλεγχος και κριτική, αλλά να γίνεται εντός του θεσμικού πλαισίου στο οποίο ο Υδραϊκός λαός μάς έχει κατατάξει, και όχι ανεύθυνα και επιπόλαια μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 
Βάσει των παραπάνω καλούμε τον Συνδυασμό «Μέλλον της Ύδρας» να δείξει τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
Να αντιληφθεί τη σοβαρότητα του θεσμικού του ρόλου ως παράταξη της μειοψηφίας γιατί το πλήγμα στις επόμενες δημοτικές εκλογές θα είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό της 8ης Οκτωβρίου 2023.»
--------------------------------------------------------------------------
ΠΡΟΣ
Τον ΔΗΜΑΡΧΟ ΥΔΡΑΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΟΥΚΟΥΔΑΚΗ
Τον ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ κ. ΙΩΑΝΝΗ ΜΠΕΛΕΓΡΗ
Με χαρά παραβρέθηκαν Μέλη του Συνδυασμού μας «ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ» στην παρουσίαση της λειτουργίας των βυθιζόμενων Κάδων Απορριμμάτων Κάθετης Συμπίεσης οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή του Γηπέδου Ύδρας.
Κατά την παρουσίαση ωστόσο της λειτουργίας των συγκεκριμένων κάδων από τον Ανάδοχο Εργολάβο διαπιστώσαμε, με μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση όλοι οι παρευρισκόμενοι, ότι οι κάδοι αυτοί δεν είναι ΣΥΜΒΑΤΟΙ με το απορριμματοφόρο με συνέπεια να μην μπορούν να φορτωθούν στο όχημα (μύλο) του Δήμου μας και η όλη επιχείρηση να καταλήξει εντελώς άδοξα…
Για τον λόγο αυτό συνεπώς, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε αρμοδίως και υπεύθυνα για τα παρακάτω:
•Ποιός διαχειρίστηκε γενικότερα το έργο των βυθιζόμενων κάδων;;
•Ποιός εκ των αιρετών του Δήμου ήταν αρμόδιος και υπεύθυνος για το συγκεκριμένο έργο;;
•Ποιός ή ποιοί εκ του Δήμου έλεγξαν αν η συγκεκριμένη μελέτη και η εφαρμογή της ήταν πλήρης και αποτελεσματική ;;
•Γιατί πριν την παρουσίαση δεν έγιναν οι απαραίτητες δοκιμές και έλεγχοι έτσι ώστε να μην έχουμε το δυσάρεστο αρνητικό αποτέλεσμα που δείχνει προχειρότητα και ανευθυνότητα σε ένα έργο αρκετών χιλιάδων ευρώ;;;
Αναμένοντας σχετική σας απάντηση, ελπίζουμε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί κάποια ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΛΥΣΗ-ΠΑΤΕΝΤΑ στο θέμα των κάδων η οποία , εκτός όλων των άλλων, είναι πιθανόν να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή τόσο των συνδημοτών μας όσο και των Εργατών καθαριότητας του Δήμου μας οι οποίοι θα χειρίζονται τους κάδους αυτούς.
    Με τιμή,
  «ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ»
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου