«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

"Με οδηγό την προσφορά προς τον συνάνθρωπο!" - Άρθρο του Πανοσ. Πρωτοσύγκελλου Αρχιμ. π. Νεκτάριου Δαρδανού στην Εβδομαδιαία Εφημερίδα "Ορθόδοξη Αλήθεια" για το φιλανθρωπικό έργο της Ι. Μητροπόλεως Ύδρας

Άρθρο του Πανοσ. Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Νεκταρίου Δαρδανού στην Εβδομαδιαία Εφημερίδα "Ορθόδοξη Αλήθεια" για το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς μας Μητροπόλεως  και τον καθιερωμένο "ΕΡΑΝΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ".

"Συν Θεώ 17 - 21 Δεκεμβρίου στην Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης θα πραγματοποιηθεί ο Έρανος της Αγάπης. Ο καθιερωμένος πλέον Έρανος της Αγάπης, τονίζει χαρακτηριστικά ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Δαρδανός, είναι μια έκφραση του αγαπητικού χριστιανικού πνεύματος και μια ευλογημένη ευκαιρία εφαρμογής της ύψιστης αυτής Κυριακής εντολής της αγάπης προς τους πάσχοντας και αναγκεμένους αδελφούς "επείνασα γαρ και εδώκατέ μοι φαγείν". Είναι εκατοντάδες οι άνθρωποι κάθε ηλικίας που λαμβάνουν βοήθεια και αντιμετωπίζουν ποικίλες δυσκολίες. Άρρωστοι αδελφοί μας, μοναχικοί γέροντες και γερόντισσες, άποροι φοιτητές, εμπερίστατες οικογένειες. Σπουδαίο ρόλο στο Φιλανθρωπικό μας έργο διαδραματίζουν και τα ιδρύματά μας. Τα 2 Νοσοκομεία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας σε Ύδρα και Αίγινα αντιστοίχως. Οι ναυαρχίδες του προνοιακού έργου μας για τα οποία φροντίζει σε καθημερινή βάση με θυσιαστική διάθεση ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. ΕΦΡΑΙΜ. Επιπροσθέτως, αξίζει να αναφέρουμε ότι στην Ενορία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κοιλάδος - Ερμιόνης, με ευθύνη του εφημερίου αυτής Αιδεσ. Πρωτ. π. Θεμιστοκλή Μπάζου, πραγματοποιούνται κατ’ έτος 3 εθελοντικές αιμοληψίες που αποδίδουν 135 φιάλες αίμα.
Η Ι. Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης, εκτός από τα κατά τόπους ενοριακά φιλόπτωχα ταμεία, τα οποία λειτουργούν στους Ι. Ενοριακούς Ναούς και επιλαμβάνονται πάγιων ή έκτακτων ενοριακών προβλημάτων (θέματα υγείας, διατροφής, διακοπής ρεύματος, επισκευές οικιών κτλ), και το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητροπόλεως (για σοβαρότερα θέματα), έχει προχωρήσει στην ίδρυση και λειτουργία Συσσιτίων.
Μια τέτοια δράση είναι και η ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΠΗΣ ΣΠΕΤΣΩΝ (Τ.Α.Σ.).
Το συσσίτιο αυτό παρέχει καθημερινά φαγητό σε 50 περίπου αδελφούς (χριστιανούς και μη) που δεν είναι σε θέση να το παρασκευάσουν μόνοι τους ή να το προμηθευτούν από άλλον φορέα. Η ίδια προσπάθεια γίνεται και στο νησί της Αιγίνης όπου πάνω απο 80 αδελφοί μας απολαμβάνουν την αγάπη των εθελοντών του εκεί συσσιτίου.
Ο φετινός Έρανος της αγάπης θα ανακουφίσει τους πάσχοντας αδελφούς και θα ενισχύσει τα ιδρύματά μας για να συνεχίζου άοκνα να προσφέρουν.
Συνεχίζοντας και εφέτος την ωραία παράδοση της ευποιΐας, απευθύνουμε, λοιπόν, προσκλητήριο αγάπης προς όλους και πραγματοποιούμε και φέτος τον «Έρανο της Αγάπης», από Κυριακή 17 έως και την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, παρακαλώντας τον καθένα ξεχωριστά να συμμετέχει στην φιλάνθρωπη αυτή δραστηριότητα «καθώς προαιρείται, μη εκ λύπης ή εξ ανάγκης, ιλαρόν γαρ δότην αγαπά ο Θεός» (Β' Κορ. θ, 7). Γνωρίζουμε ότι κάθε προσφορά σας είναι από το υστέρημά σας, αφού τα εισοδήματα όλων συνεχώς ελαττώνονται. Όμως, αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία είναι το προσφερόμενο να προέρχεται από το περίσσευμα της καρδιάς μας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου