«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Η Δάφνη υποδέχθηκε την Τιμία Χείρα του Αγίου Νεκταρίου (ΦΩΤΟ)

 

Πηγή: https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/61800-i-dafni-ypodexthike-tin-timia-xeira-tou-agiou-nektariou-foto
Δάφνη | Θάνος Θανόπουλος
Την Τιμία Δεξιά Χείρα του Αγίου Νεκταρίου από την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος - Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης υποδέχθηκε σήμερα, Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 ο Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής Δάφνης.
Η λαμπρή υπό βροχή υποδοχή πραγματοποιήθηκε στα προπύλαια του Ιερού Ναού από τον Θεοφ. Επίσκοπο Ευρίπου κ. Χρυσόστομο, εκπροσώπου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωσε ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Συμεών Συναδινός, κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και όμορων Ιερών Μητροπόλεων.
Την Τιμία Δεξιά Χείρα του Αγίου Νεκταρίου κόμισε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης Αρχιμ. Νεκτάριος Δαρδανός. Το όχημα της Ιεράς Μονής συνόδευσαν από το λιμάνι του Πειραιά έως και τον Ιερό Ναό μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ και οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στην συνέχεια ακολούθησε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Νεκτάριος, ο οποίος αναφέρθηκε στον Κυριακό Λόγο «Πάτερ, άφες αυτοίς, ου γάρ οίδασι τί ποιούσι» και στις αρετές της συγχωρητικότητας και της ανεξικακίας τις οποίες είχε ο Άγιος Νεκτάριος.
«Κόμισαμε στον περικαλλέστατο αυτό Ιερό Ναό έναν Άγιο που αγκαλιάζει ολόκληρη την οικουμένη, διότι από ολόκληρο τον κόσμο τρέχουν στο Ιερό Σέβασμα της Μητροπόλεώς μας, στο Μοναστήρι του, στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος για να καταθέσουν μπροστά στα χαριτόβρυτα λείψανά του την ευγνωμοσύνη τους και να τον ευχαριστήσουν για τις δωρεές και τις χάρες του» - ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιμ. Νεκτάριος.
Από την πλευρά του ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις ευχές και πατρικές ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Ύδρας κ. Εφραίμ για την άδεια ώστε να μεταφερθεί η Τιμία Χείρα του Αγίου Νεκταρίου στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής Δάφνης.
«Η Τιμία Χείρα του Αγίου Νεκταρίου ήρθε σήμερα για να μας ευλογήσει και να μας σκορπίσει το νέκταρ της αγάπης του, της αγάπης προς τον Χριστό» - τόνισε χαρακτηριστικά ο Θεοφιλέστατος.
Να αναφερθεί ότι στις Ιερές Ακολουθίες συμμετείχαν η φιλαρμονική μπάντα της Πυροσβεστικής, μαθητές σχολείων, νέοι και νέες των ενοριακών νεανικών συντροφιών καθώς και νέοι ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές.
Επίσης στον Ιερό Ναό παρέστησαν οι βουλευτές κ. Άννα Καραμανλή, ο κ. Νικόλαος Βρεττός, ο Δήμαρχος Δάφνης - Υμηττού κ. Νικόλαος Τσιλίφης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών Συλλόγων και πλήθος πιστών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ιερό Λείψανο θα παραμείνει στον Ιερό Ναό προς ευλογία και προσκύνηση των πιστών έως την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, και καθ' όλη την διάρκεια της παραμονής ο Ναός θα παραμένει ανοικτός από τις 7 π.μ. - 12 μ.μ.
Τέλος, κατ΄ αυτές τις ημέρες θα υπάρχει πλούσιο Λατρευτικό πρόγραμμα με την συμμετοχή Αρχιερέων, πλειάδας κληρικών, μοναχών, βυζαντινών χορών Ιεροψαλτών, με καθημερινές Θείες Λειτουργίες, Παρακλήσεις, απογευματινές ομιλίες για τον Άγιο Νεκτάριο και Ιερές καθημερινές Αγρυπνίες από ώρας 8:30 έως 12:30 μ.μ.

Δείτε φωτό: Υποδοχή Τιμίας Χείρας Αγίου Νεκταρίου Δάφνη | Flickr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου