«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Παράταξης "Μέλλον της Ύδρας"

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

                                     «ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ»                                               
                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ  σήμερα στους αγαπητούς μας συνδημότες τον λόγο για τον οποίο απείχαμε, σύμπασα η αντιπολίτευση του Δήμου Ύδρας,  από το σκοπίμως και δολίως προγραμματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο της 27ης Φεβρουαρίου 2024.
Το Συμβούλιο αυτό συμπολίτες μας γίνεται για πρώτη φορά στα δημοτικά χρονικά βάσει του καινούργιου Νόμου και είναι ένα πολύ νευραλγικό και ενδιαφέρον, ονομάζεται δε ,ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ της Δημοτικής αρχής.
Όπως καθένας αντιλαμβάνεται η Δημοτική αρχή πρέπει να λογοδοτήσει απαντώντας για φλέγοντα θέματα και ερωτήματα που αφορούν την τοπική μας κοινωνία.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ η σημερινή ημερομηνία διεξαγωγής του συμβουλίου αφού η Δημοτική αρχή ΓΝΩΡΙΖΕ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ  ότι θα απουσιάζει στο εξωτερικό  ο υπεύθυνος για τη ζωντανή μετάδοση (live streaming) τεχνικός ;;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΜΕΣΩ ΟΘΟΝΗΣ ΤΟΣΟ ΣΤΟΥΣ  ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΗΣ  ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, πολλοί από τους οποίους λόγω χρόνου και απόστασης παρακολουθούν τις συνεδριάσεις διαδικτυακά.
Εξαιτίας του παραπάνω γεγονότος ο  επικεφαλής της Παράταξής μας «Μέλλον της Ύδρας» Μανώλης Καραμήτσος έστειλε έγκαιρα  σχετικό email στην Πρόεδρο του ΔΣ Αναστασία Μαυρομάτη ζητώντας, εκ μέρους όλων μας, την αναβολή επί διήμερο ή τριήμερο της συνεδρίασης ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ  μέχρι δηλαδή την επιστροφή του αρμόδιου τεχνικού στη θέση του ώστε να υπάρχει σωστή και πλήρης διαδικτυακή ενημέρωση όλων.
Η λίαν «δημοκρατική»  απάντηση που πήραμε από την κ. Πρόεδρο  ήταν ένα βαρύγδουπο «ΟΧΙ,  Το συμβούλιο θα γίνει κανονικά…».
Απορίας άξιο βέβαια, είναι το γεγονός, ότι το συγκεκριμένο Συμβούλιο αναρτήθηκε μόνο στην σελίδα του Δήμου…
Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε αντιδημοκρατικές και απαράδεκτες συμπεριφορές από τον Δήμο όπως λχ  η πρωτοφανής  απαγόρευση σε συνδημότη μας ο οποίος ζήτησε το λόγο να μιλήσει και του απαγορεύτηκε ρητά αυτό  από την κ. Πρόεδρο ή η απαξιωτική  άρνηση μιας ουσιαστικής ενημέρωσης σε αιτήματα της Παράταξής μας για παροχή στοιχείων (μελέτες κλπ)  σχετικών με  έργα που έχουν ολοκληρωθεί  ή που είναι σε εξέλιξη,  με την  απλή αντίθετα παραπομπή μας σε  ενημερωτικούς συνδέσμους   στο διαδίκτυο (links).
Μετά από αυτά βεβαίως, αποφασίσαμε να μην συμμετέχουμε στην κοροϊδία της  δημοτικής ενημέρωσης-ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ  αλλά να ζητήσουμε εμείς πλέον ως Δημοτικός Συνδυασμός ΝΕΟ Δημοτικό συμβούλιο με τα θέματα που έχουμε ανακοινώσει ότι θα συζητιούνταν σήμερα   από πλευράς μας  και που προφανώς αυτά ανησύχησαν τον κ. Δήμαρχο και τη συμπολίτευση και συντέλεσαν στον έντεχνο προσδιορισμό της συγκεκριμένης ημερομηνίας του Δ.Σ.
ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ ότι τα φλέγοντα θέματα που  ήδη έχουν προταθεί προς συζήτηση και ενημέρωση από εμάς στον Δήμο,  τα οποία ούτως ή άλλως θα τα θέσουμε εκ νέου με την πρώτη ευκαιρία και περιμένουμε τεκμηριωμένες απαντήσεις από τον κ. Δήμαρχο, είναι τα παρακάτω:
1. Υπόθεση Μετόχι.
2. Θέματα ασφάλειας πολιτών.
3. Εξέλιξη του έργου  αντικατάστασης των σωληνώσεων αμιάντου στο δίκτυο ύδρευσης .
4. Κατάσταση λειτουργίας και ασφάλεια λιμένος Ύδρας.
5.Συντήρηση αυτοκινήτων  Δήμου Ύδρας.
6.Γεώτρηση Αγίου Νικολάου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου