«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

Γυμνάσιο Ύδρας: "Το βιβλίο της «Καλής Νίκης» στο Γενέθλιο νησί της - Είχαμε την μεγάλη χαρά να απολαύσουμε την βιβλιοπαρουσίαση του Υδραίου συγγραφέα κ. Χρήστου Δασκαλάκη"

 

Από: Γυμνάσιο Ύδρας

"ΣΗΜΕΡΑΑΑΑΑΑ… Η «ΚΑΛΗ ΝΙΚΗ» ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ!!!!!!
     Το βιβλίο της «Καλής Νίκης» στο Γενέθλιο νησί της, στον πιο αγαπημένο προορισμό της... & … στο Γυμνάσιο Ύδρας….
     Σήμερα 5/2/2024 είχαμε την μεγάλη χαρά να απολαύσουμε την βιβλιοπαρουσίαση του Υδραίου συγγραφέα κ. Χρήστου Δασκαλάκη, που ανταποκρίθηκε με περισσή χαρά στην πρόσκληση του Γυμνασίου μας να γίνει και πάλι παιδί καταθέτοντας τα βιώματα και τις σκέψεις του (και μάλιστα ανά τάξη για περισσότερη αμεσότητα με τους μαθητές/τριες μας!) με τον χαρισματικό τρόπο γραφής και λόγου που τον  κάνει ξεχωριστό, όχι μόνο συγγραφέα αλλά και Άνθρωπο.
Όπως ο ίδιος αναφέρει: «Η “Καλή Νίκη” είναι ένα βιβλίο αλήθειας, πείσματος και ελπίδας. Είναι ένα βιβλίο αυτοβιογραφικό και περιγράφει τη ζωή μου σε ένα μοναστήρι, ως παιδί, δίπλα σε 12 μοναχές».
Σπουδαία τα μηνύματα για μικρούς μα και μεγάλους, για όσα έχουν πραγματικά αξία στη ζωή…από τον  συγγραφέα αυτού του βιβλίου, που ΟΛΟΙ  ΕΧΕΤΕ  στις βιβλιοθήκες σας  (πρόσφατη δωρεά από το «Santa Run» στα παιδιά που συμμετείχαν):
« ..Να μην κρατάς τον θυμό και την περηφάνεια στην καρδιά σου. Να συγχωρείς και να ζητάς συγχώρεση. Να κοιμάσαι ήρεμος τα βράδια…(Καλή Νίκη σελ.75).
Σπουδαία τα μηνύματα και από πρόσφατη συνέντευξη  του συγγραφέα:
«..ένα βιβλίο μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή. Γιατί λόγω των δικών μου βιωμάτων, ονειρευόμουν πάντα τη ζωή των παιδιών να μοιάζει με μια ιστορία με όμορφο τέλος…», «…να μην χρειαζόμαστε πια την επιβεβαίωση των άλλων. Να μας ενδιαφέρει μόνο η εσωτερική φωνή του καλού εαυτού μας…», «…η χαρά της ζωής ,περιλαμβάνει: φωτεινούς ανθρώπους, ανθισμένη φύση, συμπεριφορές με σεβασμό και διάθεση για μοίρασμα…».
Σπουδαία τα μηνύματα που πήραν οι μαθητές/τριες μας από τη σημερινή ημέρα:  για την αποδοχή  όλων, για την ευγένεια στη συμπεριφορά και την πίστη στις ανθρωπιστικές αξίες, για αγωνιστικότητα και αυτοπεποίθηση σε έναν κόσμο σκληρό, που είναι στο χέρι όλων μας να τον αλλάξουμε για να ανθίσει η καλοσύνη, η αγάπη, η συνεργασία και η αλληλεγγύη…
Σας ευχαριστούμε από καρδιάς, κ. Χρήστο Δασκαλάκη για το χρόνο, την καλοσύνη, την ευαισθησία που φωλιάζει στην ψυχή σας και  που τόσο γενναιόδωρα προσφέρατε και σ’ εμάς σήμερα.
Σας ευχόμαστε Καλή Νίκη σε ΟΛΑ τα όμορφα που έχετε κατά νου και ανανεώνουμε το ραντεβού μας στην Ύδρα της ψυχής και της καρδιάς σας…"

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου