«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Γιορτή κοπής της βασιλόπιτας της Λέσχης Αποφοίτων Σχολής Ναυτιλίας Ύδρας

 

Από: Λέσχη Αποφοίτων Σχολής Ναυτιλίας Ύδρας
Γιορτή κοπής της βασιλόπιτας της Λέσχης
Σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024  (μετά από τρίχρονη αναβολή λόγω Covid-19) η καθιερωμένη ετήσια γιορτή κοπής της βασιλόπιτας του Συλλόγου μας, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Λέσχης, στην οποία παρέστησαν εκλεκτά μέλη μετά συζύγων, φίλες και φίλοι της Λέσχης. Παρόντες, μεταξύ άλλων, η εκπρόσωπος του Δημάρχου Ύδρας Εντεταλμένη  Δημοτική Σύμβουλος κυρία Ματίνα Τσιτσινάκη, ο Διοικητής της Α.Ε.Ν. Ύδρας Πλοίαρχος Λ.Σ. Ευάγγελος Δανόπουλος με πενταμελή αντιπροσωπεία 4ετών σπουδαστών της Ακαδημίας (Φωτεινή Σταύρου, Χαράλαμπος Τσουλουβής, Αθανάσιος Σεβαστάκης, Ιωάννης Τατμιχάλης, Νικόλαος Τσοτάκος), ο εφοπλιστής καπετάν Κωνσταντίνος Πρίφτης,  απόφοιτος της Σχολής (1960) και εκλεκτό μέλος της Λέσχης, o  Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών Ελευθέριος Κεχαγιόγλου, απόφοιτος της Σχολής (1983) και μέλος της Λέσχης, ενεργά και πρώην μέλη του Δ.Σ. της Λέσχης, ο κ. Ιωάννης Κανατσέλης, διευθυντής της εφημερίδας «Η Φωνή των Πειραιωτών», ως και πολλοί άλλοι εκλεκτοί φίλοι και νέα μέλη του Συλλόγου.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Λέσχης καπετάν Θανάσης Ζεύκης καλωσόρισε τους παρευρισκομένους στην εκδήλωση εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες για την τιμητική τους παρουσία και ευχήθηκε προς όλους καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία, χαρά και δύναμη. Αναφέρθηκε με συντομία στις δραστηριότητες της Λέσχης τη χρονιά που πέρασε και ζήτησε από τα μέλη και τους φίλους της Λέσχης αρωγή και συμπαράσταση για να συνεχίσει η Λέσχη να λειτουργεί στο επίπεδο που της αξίζει με στόχο πάντα την στήριξη των σπουδαστών και των αποφοίτων της αγαπημένης μας Σχολής.
Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας από τον  αρχαιότερο παρόντα απόφοιτο της Σχολής (1955) καπετάν Παναγιώτη Παπαμιχαήλ, ο οποίος, μέσα σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. της Λέσχης για την τιμή που του έκαναν και ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους και ευόδωση του έργου της Λέσχης για το καλό της αγαπημένης μας Σχολής και της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης γενικότερα.
Το τυχερό φλουρί της βασιλόπιτας αυτή τη χρονιά κέρδισε η 4ετής σπουδάστρια της Α.Ε.Ν. Ύδρας Φωτεινή Σταύρου, μαζί με ένα καλαίσθητο  χειροποίητο πρωτοχρονιάτικο δώρο της Λέσχης (δύο φλυτζάνια τσαγιού/καφέ με τα πιάτα τους), αποκλειστικής δημιουργίας  γνωστού εργαστηρίου κεραμικής της Αθήνας.
Την κοπή και το μοίρασμα της βασιλόπιτας ακολούθησε φιλική συζήτηση με εκλεκτό «αφρώδη οίνο» και ξηρούς καρπούς και η γιορτινή μας εκδήλωση έκλεισε με τη διανομή σε όσα μέλη δεν είχαν παραλάβει το καλαίσθητο ημερολόγιο της Λέσχης για το 2024, που, όπως κάθε χρόνο, περιλαμβάνει πλούσιο λογοτεχνικό υλικό συναδέλφων, μελών και φίλων της Λέσχης, επιλεγμένες φωτογραφίες από τη ζωή μας στη Σχολή, την Ύδρα και τα θαλασσινά ταξίδια μας, ως και πληροφορίες με φωτογραφικό υλικό για τη δραστηριότητα της Λέσχης την προηγούμενη χρονιά.
Να είμαστε όλοι καλά…  Και του χρόνου… Με Υγεία, Δύναμη και πολλές Χαρές…
Θανάσης Ζεύκης
Πρόεδρος Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου