«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

Διδακτικές επισκέψεις του Γυμνασίου Ύδρας στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος που εκπονεί κατά το τρέχον σχολικό έτος η Γ΄τάξη του σχολείου

Από: Γυμνάσιο Υδρας
"Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος που εκπονεί, κατά το τρέχον σχολικό έτος, η Γ΄ τάξη του σχολείου μας με συντονίστρια την κ. Ευαγγελία Στρουμπούλη και θέμα: «Η πορεία του νερού στην πόλη  μας. Διαχείριση του νερού, προβλήματα και λύσεις: ένα ζήτημα βιωσιμότητας» πραγματοποιήθηκαν δύο διδακτικές επισκέψεις:
• Την Τρίτη 13.02.2024, τις τρεις τελευταίες διδακτικές ώρες πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη όλων των μαθητών/τριών του σχολείου μας στη μονάδα αφαλάτωσης στο Μανδράκι. Κατά τη διάρκειά της παρουσιάστηκε, από υπεύθυνο της μονάδας, το σύστημα αφαλάτωσης του θαλασσινού νερού και ακολούθησε ξενάγηση ανά ομάδες μαθητών/τριών  στον χώρο  και διατύπωση-επίλυση αποριών.
• Την Τετάρτη 14.02.2024, την τελευταία διδακτική ώρα πραγματοποιήθηκε  διδακτική επίσκεψη της ομάδας του περιβαλλοντικού προγράμματος στο Δημαρχείο Ύδρας. Οι μαθητές διενέργησαν συνέντευξη στον Αντιδήμαρχο Ύδρας και υπεύθυνο ύδρευσης, κ. Ιωάννη Μπελεγρή προκειμένου να αντλήσουν πληροφορίες για θέματα που αφορούν το νερό στο νησί μας.
Ευχαριστούμε θερμά τον Γενικό Διευθυντή της ΤΕΜΑΚ Α.Ε. και υπεύθυνο της μονάδας αφαλάτωσης, κ. Ζώη Κολογγιό, για την παρουσίαση του συστήματος αφαλάτωσης και τη σχετική ξενάγηση στον χώρο καθώς και τον Αντιδήμαρχο Ύδρας και υπεύθυνο ύδρευσης, κ. Ιωάννη Μπελεγρή, για τη συνέντευξη που παραχώρησε στους μαθητές/τριες μας και τις πολύτιμες πληροφορίες που μοιράστηκε μαζί τους."



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου