«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή του Γυμνάσιου Ύδρας στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του ιδρύματος Ευγενίδου στην Αθήνα

 

Φωτογραφία: Γυμνάσιο Ύδρας

Πηγή: gimnasio.hydras
«Την Πέμπτη 14.3.2024 πραγματοποιήθηκε ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή του σχολείου μας στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του ιδρύματος Ευγενίδου στην Αθήνα.
Οι μαθητές/τριες επισκέφτηκαν την Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας όπου περιηγήθηκαν και πειραματίστηκαν ελεύθερα με τα διαδραστικά εκθέματα Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας, Μαθηματικών, Πληροφορικής και Ρομποτικής. Είχαν την ευκαιρία, έτσι, να αγγίξουν κεραυνούς, να χειριστούν και να προγραμματίσουν ρομπότ, να παίξουν με το φως και τον ήχο, να εξοικειωθούν με τη γλώσσα του DNA κ.α.
Στη συνέχεια, σε αίθουσα περιβαλλόμενη από τεράστιο αμφιθεατρικό θόλο παρακολούθησαν την προβολή «Ιστορία της Γης». Μέσω υπερσύγχρονου ψηφιακού συστήματος προβολής μπόρεσαν να κατανοήσουν πώς γεννήθηκε και εξελίχθηκε η Γη στο πέρασμα του χρόνου και πώς σχηματίστηκαν οι οροσειρές στην επιφάνειά της αλλά και οι βαθιές τάφροι στον ωκεάνιο πυθμένα. Επίσης, μπόρεσαν να συνειδητοποιήσουν με ποιον τρόπο προκαλούνται οι σεισμοί και οι ηφαιστειακές εκρήξεις αλλά και γιατί η Αφροδίτη και ο Άρης είναι εχθρικοί στη ζωή σε αντίθεση με τον πλανήτη μας.
Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με ελεύθερο χρόνο που δόθηκε στους μαθητές/τριες για φαγητό και ξεκούραση!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου