«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Δελτίο Τύπου Δήμου Ύδρας - Υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο εργολάβο για το έργο της επισκευής και ανακαίνισης των κτιρίων και προαύλιων χώρων του Β’ Δημοτικού και Β’ Νηπιαγωγείου Ύδρας

 

Ύδρα, 21.03.2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο εργολάβο για το έργο της επισκευής και ανακαίνισης των κτιρίων και προαύλιων χώρων του Β’ Δημοτικού και Β’ Νηπιαγωγείου Ύδρας

Στις 21 Μαρτίου 2024, υπογράφηκε στο ιστορικό Δημαρχείο της Ύδρας η σύμβαση για το Έργο της επισκευής και ανακαίνισης των κτιρίων και των προαύλιων χώρων του Β' Δημοτικού και Β' Νηπιαγωγείου Ύδρας, από τον Δήμαρχο Ύδρας κ. Γεώργιο Κουκουδάκη και τον ανάδοχο εργολάβο.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 780.000,00 Ευρώ με ΦΠΑ. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εσωτερικών με ποσό ύψους 100.000,00 Ευρώ, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας/Πράσινο Ταμείο με ποσό ύψους 167.000,00 Ευρώ, από Ίδιους Πόρους της Περιφέρειας Αττικής με ποσό ύψους 300.000,00 Ευρώ και από Ίδιους Πόρους του Δήμου Ύδρας με ποσό ύψους 213.000,00 Ευρώ.

Αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο Δήμαρχος έκανε την εξής δήλωση: "xάρις στην υγιή οικονομική του κατάσταση, ο Δήμος Ύδρας μπορεί και συγχρηματοδοτεί έργα αναγκαία για το νησί και τους κατοίκους του. Επίσης, από τον αριθμό των φορέων που χρηματοδοτούν το εν λόγω έργο, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι με μεγάλη μεθοδικότητα και επιμονή διεκδικούνται πολύ σημαντικά έργα για την Ύδρα. Το έργο αυτό δεν είναι μόνο απολύτως απαραίτητο για τη βελτιστοποίηση της εκπαιδευτικής δραστηριότητας αλλά επιβάλλεται και από την ιστορικότητα των δύο εκπαιδευτικών κτιρίων του νησιού μας."

Εκ του Δήμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου