«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

Η Πρόεδρος του ΥΣΠ Άννα Βάρκα Μαυροειδακου, η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ Κων/τίνα Αδαμοπουλου στην υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου στο Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας στον Πειραιά

Η Πρόεδρος του Υδραικού Συνδέσμου Πειραιά Άννα Βάρκα Μαυροειδακου, η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου Μουσείου Ύδρας Κων/τίνα Αδαμοπουλου και η κα Μαρία Σπαλιέρη στην υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου στο Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας στον Πειραιά την οποία μετέφερε  από την Ύδρα  ο  Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Ύδρας και γραμματέας της Ιεράς Συνόδου π.  Νεκτάριος Δαρδανός.

ΥΔΡΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
"Η Πρόεδρος  Άννα Βάρκα Μαυροειδακου, η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ Κων/τίνα Αδαμοπουλου και η Κα Μαρία Σπαλιέρη παρευρεθήκαμε στο Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας στον Πειραιά όπου  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ  υποδέχθηκε,  σε μια άκρως  συγκινητική και κατανυκτική τελετή την Αγία Κάρα  του Νεομάρτυρα Κωνσταντίνου του Υδραίου, την οποία μετέφερε  από την Ύδρα  ο  Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Ύδρας και γραμματέας της Ιεράς Συνόδου πατέρας  Νεκτάριος Δαρδανός.

Ακολούθησε Θεία λειτουργία  και ο εμπνευσμένος και ιδιαίτερος, όπως πάντα, λόγος  του Σεβασμιωτάτου  κ.κ. Σεραφείμ  και η ακολουθία  των Α’ Χαιρετισμών στην Υπεραγία  Θεοτόκο.
Την οποία παρακολουθησε πλήθος πιστών. Ανάμεσα τους πολλοί Υδραίοι  όπως και ο Δ/της Τύπου Ι.Μ. Πειραιώς Υδραίος κ. Αλφιέρης Δημήτρης."
Στην συνέχεια  μας προσέφεραν τσάι και γλυκά ο πατέρας  Γεώργιος Γεωργακόπουλος και ο κ Γεώργιος Γκολέμης στο Πνευματικό Κέντρο και τελείωσε  αυτή η ιδιαίτερη κατανυκτική βραδιά  με την υπόσχεση να συνοδεύσουμε την Αγία Κάρα στην τελετή επιστροφής της στην  Ύδρα  1η Απριλίου 2024.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου