«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024

Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας: "Αποχαιρετήσαμε πρόσφατα έναν αγαπημένο φίλο, μεγάλο δωρητή του Μουσείου μας και εκλεκτό άνθρωπο, τον Γενεαλόγο ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΥΡΙΔΕΡΟ με καταγωγή από την Ύδρα"

 

Από: Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας / Γενικά Αρχεία του Κράτους
Ιn memoriam,
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΥΡΙΔΕΡΟΣ
Αποχαιρετήσαμε πρόσφατα έναν αγαπημένο φίλο, μεγάλο  δωρητή του Μουσείου μας και εκλεκτό άνθρωπο, τον Γενεαλόγο ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΥΡΙΔΕΡΟ  με καταγωγή από την Ύδρα.
Ο Δημήτρης, που μας άφησε σε νέα σχετικά ηλικία, ήταν ανέκαθεν μέγας  λάτρης της ιστορίας και του προγονικού παρελθόντος με ενθυμήματα του οποίου, συχνά-πυκνά,  εφοδίαζε τον αρχειακό και μουσειακό μας χώρο.
 Εκλεκτό μέλος της Εραλδικής και Γενεαλογικής Εταιρείας ασχολήθηκε ιδιαίτερα με Γενεαλογικές έρευνες οι οποίες φώτισαν άγνωστες πτυχές της ιστορίας προσώπων, γενών  και οικογενειών. Πρόθυμος να απαντήσει πάντα σε οποιαδήποτε γενεαλογική πληροφορία του ζητείτο άφησε σε όλους τους ενδιαφερόμενους τις καλύτερες εντυπώσεις! Τελευταίο του πόνημα η έκδοση των γενεαλογικών στοιχείων για τον  μεγάλο Ψαριανό πυρπολητή Κωνσταντίνο Κανάρη με τον τίτλο «Γενεαλογικά Τεκμήρια, Η από αρρενογονία καταγωγή του Κωνσταντίνου Μ. Κανάρη (1790-1877», Αθήνα 2022.
Η άληστος μνήμη του Δημήτρη  θα συντροφεύει πάντα τη σκέψη όλων των φίλων στην  Ύδρα και σε όλους εμάς  στο ΙΑΜΥ!

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου