«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Ύδρας ενημέρωση των μαθητών/τριών με θέμα «Ναρκωτικά και Εξαρτήσεις» από τον Υποδιευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Ι. Καρυδάκο

 

Από: Γυμνάσιο Υδρας
«Tην Τρίτη 26.3.2024 παρουσία των Αντιδημάρχων Ύδρας, κ. Ιωάννη Μπελεγρή  και κ. Κωνσταντίνου Μπεράτη και της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου Παιδείας κ. Ειρήνης Μπέλεση-Παύλου πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Ύδρας ενημέρωση των μαθητών/τριών με θέμα «Ναρκωτικά και Εξαρτήσεις». Την ενημέρωση πραγματοποίησε ο Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Ιωάννης Καρυδάκος.
Ο κ. Καρυδάκος ανέπτυξε ενδελεχώς το ζήτημα της χρήσης ναρκωτικών και άλλων εξαρτησιογόνων ουσιών. Προβάλλοντας σχετικό φωτογραφικό υλικό, παρουσίασε τις καταστροφικές συνέπειες της χρήσης των ουσιών και της εξάρτησης από αυτές, τόνισε την αναγκαιότητα του απόλυτου «ΟΧΙ» απέναντι στα ναρκωτικά ενώ συγχρόνως έκανε μνεία και σε άλλες μορφές εξαρτήσεων. Καταθέτοντας την εμπειρία του και κάνοντας χρήση παραδειγμάτων κατάφερε να «μιλήσει» στη γλώσσα των εφήβων μαθητών/τριών μας και να παρουσιάσει με γλαφυρό τρόπο τους κινδύνους που διατρέχουν από την εξάρτησή τους από ναρκωτικές ουσίες.
Η εν λόγω παρουσίαση ευαισθητοποίησε ιδιαιτέρως τους μαθητές/τριες μας οι οποίοι/ες καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης παρέμειναν ενεργοί/ές θέτοντας τα δικά τους ερωτήματα και διατυπώνοντας τις απορίες αλλά και τους φόβους και τις ανησυχίες τους.
Οφείλουμε θερμές ευχαριστίες στον κ. Καρυδάκο για την εμπεριστατωμένη παρουσίαση του μείζονος αυτού ζητήματος καθώς και στον Αντιδήμαρχο Ύδρας κ. Ιωάννη Μπελεγρή για την οργάνωση και τον συντονισμό της δράσης στο σχολείο μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου