«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

Ελευθέριος Σ. Κεχαγιόγλου: “Το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών έχει σταθεί θερμός Υποστηρικτής της χρήσης των υδροπλάνων στην Πατρίδα μας, από την πρώτη στιγμή της ιδρύσεως του"

Πηγή: Ελευθέριος Σ. Κεχαγιόγλου Πρόεδρος Ε.Δ.Μ.Ν. και Πρέσβης του Συμφώνου του Κλίματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα
“Το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών έχει σταθεί θερμός Υποστηρικτής της χρήσης των υδροπλάνων στην Πατρίδα μας, από την πρώτη στιγμή της ιδρύσεως του.
Περισσότερα από δέκα χρόνια στηρίζω τα Υδροπλάνα.
Στο χάρτη βλέπετε το πρώτο σχέδιο που θα μπορούσαν να μπουν Υδροπλάνα στο νησί μας. Η εργασία αυτή είναι  περίπου δεκαετίας και το σημείο το είχαμε επισκεφθεί με τεχνικό κλιμάκιο και τον τότε Δημοτικό Σύμβουλο  Ιωάννη Κόκκο.
Κατά την διάρκεια της θητείας μου ως Δημοτικός Σύμβουλος δεν είχε γίνει ΚΑΝΕΝΑ ΒΗΜΑ προς την κατεύθυνση της δημιουργίας υδατοδρομίων και υδάτινων πεδίων  στο Νησί μας.  Ίσως επειδή τα υποστήριζα εγώ.. ίσως.
Αρνητική στη χρήση υδροπλάνων στο νησί μας  ήταν και η παράταξη με την οποία κατέβηκα στις τελευταίες  Δημοτικές εκλογές. Δυστυχώς. Σε συζήτηση που είχαμε κάνει είχα πει και για την θέση του Μαντρακιου.
Προ λίγο ημερών διάβασα ότι η νέα Δημοτική Αρχή του κου Κουκουδάκη,  θα ασχοληθεί με  τα υδροπλάνα στο Νησί μας. ΜΠΡΑΒΟ και πάλι ΜΠΡΑΒΟ. Θα είμαι μαζί τους με όλες μου τις δυνάμεις όπου με χρειαστούν.
Η συνεργασία μου με την μοναδική εταιρία που δραστηριοποιείτε στην Ελλάδα είναι άψογη, και διαρκεί πολλά χρόνια, πέραν της προσωπικής φιλικής μας σχέσης που έχουμε αναπτύξει εδώ και τόσα χρόνια.
Σήμερα έχουν ολοκληρώσει την αδειοδότηση περίπου 15 Υδατοδρόμια, ενώ έχουν δρομολογηθεί σε διαδικασία έγκρισης άλλα 200. Αυτά μας είχε πει προ μηνός στην Ραδιοφωνική εκπομπή μου ο εκπρόσωπος τους.  Αυτό σημαίνει ότι το νησί μας είναι πίσω.
Δεν πειράζει, κάλιο αργά παρά ποτέ.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ..
Ο πρώτος που είχε ενστερνιστεί την χρησιμότητα τους ήταν ο τότε Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Κατσικάρης με τον οποίο διοργανώσαμε μια κοινή εκδήλωση με τους τότε  δήμαρχους του Αργοσαρωνικού στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας  στον Πειραιά.
Δεν  εχει σημασία ποιος τα πρότεινε και αν τα υποστήριζε μόνος του η όχι.  Αυτά περάσανε. Σημασία έχει να τα δούμε να προσεγγίζουν στην Ύδρα.
Πάντα και σταθερά δίπλα στον Επιχειρηματικό κόσμο και την κοινωνία του νησιού μας.”
Λευτέρης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου