«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ύδρας με την συμπαράσταση του Συλλόγου Γονέων 1ου ΔΣ φύτεψε νέα δέντρα στον δρόμο που οδηγεί προς το "Μανδράκι" - Κάθε τάξη "υιοθέτησε" το δέντρο της και είναι υπεύθυνη γι΄ αυτό όπως και για την φροντίδα του

 

Πηγή: Σύλλογος Γονέων 1ου ΔΣ Ύδρας
Ένα τραγούδι του Ν. Πορτοκάλογλου λέει: ... Γιατί ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό...
Εδώ είμαστε λοιπόν, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, να φυτεύουμε δεντράκια ! 🌳🌳🌳🌳
Σήμερα οι μικροί μας φίλοι, αφού αντικατέστησαν τα κομμένα δέντρα, φύτεψαν τα έξι καινούργια. Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία, τα ποτίσαμε, τοποθετήσαμε τις ταμπέλες της κάθε τάξης  και στο τέλος "γλυκαθήκαμε".
❗️Σκοπός της δράσης αυτής είναι να καλλιεργήσουμε μαζί την αγάπη των παιδιών για το περιβάλλον και να τα ευαισθητοποιήσουμε στα θέματα προστασίας του. Δεν φυτεύουμε απλά ένα δέντρο. Κάθε τάξη υιοθετεί το δέντρο της, είναι υπεύθυνη γι αυτό και το φροντίζει.
❗️Στόχος της δράσης είναι, σε βάθος χρόνου, να "πρασινίσουμε" τον δρόμο που οδηγεί στο Mανδράκι. Θέλουμε να τα βλέπουμε να μεγαλώνουν ταυτόχρονα με τα παιδιά μας, και περνώντας τα χρόνια τα παιδιά μας να είναι περήφανα που αυτά τα είχαν φυτέψει.
📌Λίγο πριν τα σφαγεία υπάρχει πυροσβεστικός κουρνός. Εκεί έχουμε τοποθετήσει 2 κόκκινα κουβαδάκια. Θα χαρούμε πολύ αν και εσύ στην βόλτα σου μας βοηθήσεις, ρίχνοντας λίγο νεράκι στα δέντρα μας.
«Γίνε η αλλαγή, που θέλεις να δεις στον κόσμο»
🙏Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους δασκάλους μας, που με χαρά αγκάλιασαν την δάση αυτή. Τον κύριο Κώστα Σπηλιώτη, που πρόθυμα και αφιλοκερδώς μας φτιάχνει κάθε χρόνο τα ξύλινα ταμπελάκια μας και όσους μας βοήθησαν για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η δεντροφύτευση.
Καλό Πάσχα σε όλο τον κόσμο με Υγεία, Χαρά και Αγάπη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου