«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Η Αντιδήμαρχος Ύδρας κα Γεωργία Μαραγκού για την πορεία εκπόνησης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου Ύδρας - Η συμμετοχή των πολιτών σε όλα τα στάδια διαβούλευσης είναι πολύ σημαντική

 

Από: Αντιδήμαρχο Ύδρας κα Γεωργία Μαραγκού
Στη 2η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας, στις 26/4/2024, ενημέρωσα για την πορεία εκπόνησης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου Ύδρας.
Η προστασία του πολιτιστικού και φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και η αναγκαιότητα ύπαρξης ενός σαφούς και αντικειμενικού πλαισίου προστασίας και δόμησης για τη διασφάλιση της αξίας των ιδιοκτησιών, είναι θέματα που απασχολούν πολλούς συνδημότες μας. Κοινός τόπος ανησυχιών είναι η βιώσιμη ανάπτυξη, η οποία εξαρτάται αναμφίβολα από τη διατήρηση του μόνιμου πληθυσμού του νησιού μας.
Η μελέτη του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου, που εκπονείται στον Δήμο μας είναι ένα βασικό εργαλείο χωρικού σχεδιασμού για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την αντιμετωπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και την ρύθμιση ζητημάτων χωροθέτησης, πολεοδομικής συγκρότησης και λειτουργικότητας των οικισμών.
Η συμμετοχή των πολιτών σε όλα τα στάδια διαβούλευσης του ΤΠΣ είναι πολύ σημαντική.
Αναμένουμε τις απόψεις, προτάσεις και ανησυχίες σας ή τυχόν στοιχεία που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα, μέχρι τις 10/5/2024 στο email: prv@ydra.gov.gr ή στο πρωτόκολλο του Δήμου Ύδρας.
Για την παράταση της προθεσμίας: https://ydra.gov.gr/articles/details/?id=3532


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου