«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Εγκαινιάστηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία στο Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας η Έκθεση «Αιγαιοπελαγίτικες Εμπνεύσεις» με έργα της Rita Habermann

 

Από: Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας / Γενικά Αρχεία του Κράτους
Εγκαινιάστηκε στο Ι.Α.Μ.Υ η Έκθεση «Αιγαιοπελαγίτικες Εμπνεύσεις» με έργα της Rita Habermann.
Με πολύ μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου τελέστηκαν το Σάββατο 6 Απριλίου στις 2 το μεσημέρι τα εγκαίνια της έκθεσης «Αιγαιοπελαγίτικες Εμπνεύσεις» (Aegean Inspirations).
Τα εντυπωσιακά γλυπτά της Γερμανίδας εικαστικού Rita Habermann αποτέλεσαν πόλο έλξης για τους πολυπληθείς επισκέπτες του χώρου μας.
Η Έκθεση αυτή, με την οποία ξεκινάμε το πλούσιο πρόγραμμα του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας για το φετινό καλοκαίρι, θα φιλοξενείται στο ΙΑΜΥ μέχρι και τα τέλη Απριλίου.
Υποδεχόμενη το εκλεκτό κοινό, η κα. Ντίνα Αδαμοπούλου, ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε στην ζωή και την εξαιρετική δουλειά της καλλιτέχνιδας Rita Habermann και ιδιαίτερα στα εντυπωσιακά γλυπτά της τα οποία είναι εμπνευσμένα πρωταρχικά από την αγάπη της για τη χώρα μας και τη θάλασσα του Αιγαίου Πελάγους και αποπνέουν τη διάθεση της καλλιτέχνιδας για άμεση επαφή με το κοινό της.
Στη συνέχεια, έδωσε τον λόγο στο Δήμαρχο Ύδρας κ. Γιώργο Κουκουδάκη o οποίος απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό, τονίζοντας την συμβολή του ΙΑΜΥ στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του νησιού της Ύδρας.
Στη συνέχεια, ο κ. Παναγιώτης Βεκίνης, σύζυγος της Rita Habermann και επιμελητής της Έκθεσης, αφού ευχαρίστησε την κ. Αδαμοπούλου και τους υπαλλήλους του ΙΑΜΥ για την άψογη συνεργασία τους, προχώρησε στην αποκάλυψη των τριών μεγαλύτερων και εξαιρετικά εντυπωσιακών γλυπτών, τα οποία μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν καλυμμένα.
Στο τέλος, η Κυρία Habermann, εμφανώς συγκινημένη, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της Έκθεσης και τους παρευρισκόμενους και πρόσφερε σε όλους ένα ποτήρι σαμπάνια.
Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους: ο Δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Μανώλης Καραμήτσος, ο Διοικητής της ΑΕΝ Ύδρας, Πλοίαρχος Λ.Σ. Βαγγέλης Δανόπουλος, η Αγροτική Γιατρός Θεώνη Λυκοθανάση, o καθηγητής της ΑΣΚΤ Θανάσης Ρεντζής, η εικαστικός Mary Gladstone, η κ. Πόπη Σωτηροπούλου καθώς και πολλοί Υδραίοι και φίλοι της Ύδρας -Έλληνες και ξένοι.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου