«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Με μεγάλη επιτυχία τελέστηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «DAMPEN» του εξαιρετικού εικαστικού Γιάννη Ευθυμίου

 

Από: Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας / Γενικά Αρχεία του Κράτους
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εγκαινιάστηκε στο Ι.Α.Μ.Υ  η Έκθεση
«DAMPEN» με έργα του εικαστικού ΓΙΑΝΝΗ ΕΥΘΥΜΙΟΥ
Με μεγάλη επιτυχία τελέστηκαν την Παρασκευή 31 Μαΐου στις 8.30 το βράδυ τα εγκαίνια της έκθεσης «DAMPEN» του εξαιρετικού εικαστικού Γιάννη Ευθυμίου.
Το  Ιστορικό  Αρχείο – Μουσείο Ύδρας παρουσίασε την ιδιαίτερη τεχνική του Γιάννη Ευθυμίου με τον πολύσημο όρο «Dampen» που έμμεσα παραπέμπει στη ζωγραφική με χαρτοπολτό ( color paper pulp). Ο καλλιτέχνης έχοντας ως εκφραστικό μέσο, την παχύρευστη ύλη του χαρτοπολτού με την αδρή υφή και με τον έγχρωμο πολτό ως χρωματική παλέτα ταξίδεψε το κοινό στα πολύχρωμα τοπία του.
Την επιμέλεια της έκθεσης είχε η ιστορικός τέχνης κ. Λουΐζα Καραπιδάκη.
Υποδεχόμενη το εκλεκτό κοινό, η κ. Αδαμοπούλου, ευχαρίστησε όλες και όλους για την παρουσία τους και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην καλλιτεχνική πορεία του Γιάννη Ευθυμίου και στα παρουσιαζόμενα έργα του. Στη συνέχεια, αναφερόμενη στη διαρκή πολιτιστική  δράση του ΙΑΜΥ η κ. Αδαμοπούλου είπε χαρακτηριστικά: «Η έκθεση αυτή δεν αποτελεί απλώς μία ακόμα παρουσίαση στον χώρο μας, αλλά εντάσσεται στην μακρά παράδοση του Αρχείου και Μουσείου μας να προάγει και να υποστηρίζει τις εικαστικές τέχνες. Εδώ και 25 χρόνια, το ΙΑΜΥ στο πλαίσιο των διαρκών δραστηριοτήτων του, έχει δεσμευτεί να προβάλει ποικίλες και υψηλής ποιότητας εκθέσεις, αναδεικνύοντας τόσο καταξιωμένους όσο και νέους υψηλών προδιαγραφών καλλιτέχνες, αποσκοπώντας στο να φέρνει κοντά τους επισκέπτες μας με την Τέχνη σε όλες της τις μορφές…»
Στη συνέχεια η  επιμελήτρια της Έκθεσης κ.  Λουΐζα Καραπιδάκη,  αναφέρθηκε λεπτομερώς στο έργο του καλλιτέχνη και συμπλήρωσε:
«… Οι θεματικές του, τοπιογραφίες και ανθρωποκεντρικές συνθέσεις με παραστατική απόδοση, κινούνται στη σφαίρα ενός πραγματικού και ενίοτε πλασματικού κόσμου...» Τέλος, ο καλλιτέχνης ευχαρίστησε το Ι.Α.Μ.Υ. και την κ. Αδαμοπούλου για την όμορφη συνεργασία και την υπέροχη φιλοξενία.
Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους: ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Ακίνδυνος Δαρδανός ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη κ.κ. Εφραίμ, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης του Δήμου Ύδρας Μανώλης Καραμήτσος με τη σύζυγό του Κατερίνα, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Βούλγαρης, ο π. Δήμαρχος Ύδρας Κώστας Αναστόπουλος, ο αρχικελευστής Σταύρος Φιλόπουλος ως εκπρόσωπος του Διοικητή  της ΑΕΝ Ύδρας πλοιάρχου Β. Δανόπουλου, ο γνωστός επιχειρηματίας και συλλέκτης Δάκης Ιωάννου, οι ξενοδόχοι  Τζένη Σοφιανού και  Δημήτρης Παπαχαραλάμπους, η συμβολαιογράφος Δέσποινα Τσερκέζη, ο δημοσιογράφος Κώστας Κόλμερ, ο συγγραφέας Στάθης Κορμέντζας με τη σύζυγό του Χριστιάννα, ο εικαστικός Δημήτρης Φουσέκης,  η εικαστικός Natacha Best οι  κ.κ. Αγγελική Παρίση, Μαρία Λεμπέση, Λευτέρης Λαγγαδιανός, Πάνος Σκάγκος, Νάνσυ Μαργκούνη, Γιώργος Ζωγκός, Μανώλης Πούλος, Τασούλα Καλύβα και Καλλιόπη Μπελεγρή  και πολλοί ακόμη εκλεκτοί συμπατριώτες μας, Υδραίοι και φίλοι της Ύδρας  Έλληνες και ξένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου