«Ένα κομμάτι βράχος καταμεσής στην θάλασσα, η Ύδρα του πολιτισμού, της ιστορίας, των θρύλων και των μυστηρίων...»

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Από σήμερα Τρίτη, 16/07/2024 ενεργοποιείται για το κοινό η ψηφιακή «Πλατφόρμα Συμμετοχής» για την κατάθεση σχολίων και απόψεων για τα Τοπικά και Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια (ΤΠΣ και ΕΠΣ)

 

Από: Αντιδήμαρχο Ύδρας κα Γεωργία (Τζίνα) Μαραγκού
Από σήμερα Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024 ενεργοποιείται για το κοινό η ψηφιακή «Πλατφόρμα Συμμετοχής» για την κατάθεση σχολίων και απόψεων για τα Τοπικά και Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια (ΤΠΣ και ΕΠΣ) του Προγράμματος Πολεοδομικής Μεταρρύθμισης «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Ειδικότερα, η νέα Πλατφόρμα Συμμετοχής (http://polsxedia.ypen.gov.gr/) δίνει τη δυνατότητα σε κατοίκους και φορείς από όλη τη χώρα να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις απόψεις, τους προβληματισμούς και τις ιδέες τους για το χωροταξικό και πολεοδομικό καθεστώς της περιοχής τους.
Μέσω της Πλατφόρμας Συμμετοχής, πολίτες και εμπλεκόμενοι φορείς μπορούν:
🔸️Να υποβάλλουν τις ιδέες και τις προτάσεις τους, από τα πρώτα μόλις βήματα της μελέτης, για την καλύτερη αντιμετώπιση τοπικών προκλήσεων και προβλημάτων.
🔹️Να ενημερωθούν και να σχολιάσουν τα προτεινόμενα εναλλακτικά σενάρια ανάπτυξης του πρώτου σταδίου εκπόνησης της μελέτης για την περιοχή τους.
Την παρουσίαση της Πλατφόρμας σε 450 μελετητές και αυτοδιοικητικούς -από όλη τη χώρα- πραγματοποίησαν, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, ο αρμόδιος Υφυπουργός, κ. Νίκος Ταγαράς, ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης, ο Εθνικός Συντονιστής Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Γεώργιος κ. Γκανασούλης και διοικητικά στελέχη του Υπουργείου.
❗️Ενημερωτικό βίντεο για την Πολεοδομική Μεταρρύθμιση «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» και την Πλατφόρμα Συμμετοχής: https://youtu.be/bFS5FrOO5Nw
Πηγή κειμένου και φωτογραφιών: Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου